У Луцьку зібрали понад мільйон гривень на храм у Волновасі

5
-2
У Луцьку зібрали понад мільйон гривень на храм у Волновасі
У Луцьку на благодійному аукціоні зібрали 1,3 мільйона гривень на будівництво храму Святого Миколая у Волновасі.

Черговий етап збору коштів на унікальну гуманітарну місію відбувся у п’ятницю, 17 листопада, - повідомили у групі "Разом збудуємо Храм" у Фейсбуці.

Загалом під час імпровізованого аукціону вдалося зібрати понад 1, 3 мільйона гривень. З-поміж лотів – і особисті речі покійного Луцького міського голови Миколи Романюка, який свого часу першим висловив ідею спорудження храму, і твори мистецтва, і раритетні речі, з-поміж яких і автомобіль «Волинянка» (його випускав Луцький автомобільний завод, яким тривалий час до призначення на посаду голови ОДА керував Володимир Гунчик).

«На таку місію нічого не шкода. Спільними зусиллями, усім краєм, ми зможемо добудувати храм, що вкотре з’єднає Схід і Захід та скаже, що Україна єдина, неподільна і непереможена», – наголосив директор ТзО «П'ятидні» Валерій Діброва, який і придбав автівку.

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик подякував тим, хто прийшов на захід (на Волинь прибули навіть гості із Донеччини, зокрема заступник голови Волноваської районної ради Сергій Демченко та виконувач обов’язків Волноваського міського голови Ігор Ісміханов).

«Ми зібралися, щоб сказати їм «Дякуємо за подвиг!» і вшанувати будівництвом храму, який споруджуємо усі разом на далекій волноваський землі», – зазначив очільник краю, розпочинаючи захід.

Щодо фінансування будівництва, то за цей час на спорудження храму, гуманітарного центру, малих архітектурних форм уже зібрали коштами, матеріалами та послугами понад 2,5 мільйона гривень. За їхнім надходженням можна прослідкувати на сторінці благодійного фонду «Волинь 2014», фундатори якого на початку неоголошеної війни з окупантом об’єдналися для спільної відсічі ворогу та допомоги воїнам, які пішли боронити цілісність України. А нині до збору коштів уже долучилися понад 480 юридичних осіб. Географія тих, хто допомагає, – вже давно не лише Волинь. Чимало благодійників воліють залишатися анонімами.

Станом на середину листопада корпус церкви фактично збудовано.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вони більше мільйона на БУДІВЛЮ в пам`ять ПОКІЙНИХ збирають, а в Луцьку сім’я 300тис не може зібрати аби життя дитині врятувати! Всіх не байдужих, прошу знайти інформацію за Гайдай Владислава! Редакція, долучіться до ВАЖЛИВИХ речей будь ласка.
Відповісти
Храм, наскільки мені відомо, Московського патріархату. Місцеві люди були проти його будівництва, бо під нього забрали найкращий шмат землі, який знаходиться в самому центрі міста. Місцеві жителі хотіли там побудувати стадіон для дітей. Крім храму там ще в плані будівництво будинку для кацапського духовенства і інші "церковні споруди. За що на Донбасі гинуть кращі сини України?
Відповісти
Вам пагано відомо. Храм будує Київський патріархат.
Відповісти
Це просто якийсь пиз..ць,"еліта"зібрала кошти на храм,не забагато тих церков уже,яким боком та церква нам у Волновасі,розумію,з однієї сторони наче справа добра,а не краще,панове,було б зібратися,та допомогти на місці,тут,своїм...та віддайте дітям краще ті гроші в дитбудинок,чи батькам,які дитину витягають з того світу і копійки по світу збирають....Та краще вже скиньтеся,да садок якийсь для дітей побудуйте,або школу добудуйте....
Відповісти
Чергове корито для попа ........країна дурнів
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні