--> В Україні затримали двох громадян Росії, яких розшукував Інтерпол | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В Україні затримали двох громадян Росії, яких розшукував Інтерпол

1
4
В Україні затримали двох громадян Росії, яких розшукував Інтерпол
Співробітники Служби безпеки України затримали двох громадян РФ, які перебували у міжнародному розшуку за скоєння особливо тяжких злочинів.

Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу СБУ.

«У Києві правоохоронці затримали уродженця Чечні, оголошеного у міжнародний розшук за скоєння особливо тяжких злочинів», -
повідомили у прес-службі.

За інформацією Інтерполу іноземець брав участь у скоєнні низки замовних вбивств, зокрема, головного редактора російського видання «Форбс» – громадянина США Пола Хлєбнікова та заступника голови – керівника апарату Уряду Чеченської Республіки у 2001-2003 роках.

"За оперативною інформацією спецслужби, після втечі з Росії затриманий перебував у складі організованого злочинного угруповання, яке в Україні займалось вимаганням грошей у приватних підприємців», - зазначили у прес-службі СБУ.

Крім того, співробітники СБУ на Полтавщини затримали ще одного громадянина РФ, оголошеного у міжнародний розшук.

"Раніше засуджений за скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів у складі організованої групи в країнах ЄС, уродженець міста Грозний тривалий час переховувався від слідства. За інформацією Інтерполу стало відомо, що у 2013 році підсудний росіянин за допомогою свого спільника здійснив втечу з приміщення залу суду міста Сандвік у Норвегії. Після скоєння чергових злочинів пов’язаних із викраденням автомобілів престижних марок громадянин РФ був поданий у міжнародний розшук Французькою Республікою», - повідомила прес-служба СБУ.

За даними СБУ для уникнення кримінальної відповідальності, він переховувався у різних країнах за підробленими паспортами.

Наразі вирішується питання щодо обрання затриманим запобіжного заходу та проведення перевірки щодо подальшої їх екстрадиції.
Як повідомляв УНН, у Чопі прикордонники затримали громадянина Словенії, який перебуває у розшуку Інтерполу за сексуальну експлуатацію дітей.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Видати відповідно Франції та Норвегії...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні