--> Лучанам доведеться заплатити за лічильники | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Лучанам доведеться заплатити за лічильники

1
5
Лучанам доведеться заплатити за лічильники
Згідно із законом "Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання", надавачі послуг повинні обладнати усі будинки лічильниками, однак в подальшому люди мусять компенсувати їх вартість.

Про це розповіла директор ДКП "Луцьктепло" Валентина Малютіна в ефірі ток-шоу "Протилежний Погляд LIVE" на телеканалі "Нова Волинь", - пише "Конкурент".

Проте, зі слів Валентини Малютіної, ні в тарифі, ні якоюсь державною програмою не передбачені кошти на придбання цього обладнання. Відповідно до законодавства, це має робитись за рахунок надавача послуг, але з подальшим відшкодуванням споживачами.

"Луцьктепло" має самостійно це встановити в передбачені законом терміни, а споживачі протягом п'яти років мають компенсувати підприємству ці витрати. Хоча не зрозуміло, де підприємство візьме такі великі кошти на забезпечення 100-відсоткового обліку", – зазначила директор підприємства.

Натомість депутат Волинської обласної ради Святослав Кравчук зауважив, що самі надавачі послуг не зацікавлені у встановленні приладів обліку.

"Встановлення таких лічильників, з однієї сторони, дає можливість підприємству обліковувати теплову електроенергію і об'єми гарячої води, а з другої сторони, відповідно, зменшує доходи підприємства, тому що все це буде пов'язано з тим, що тоді ви ("Луцьктепло", – К.) не зможете чисто рахувати тепло на квадратний метр, а гарячу воду по лічильниках, які рахують і холодну, і гарячу воду, а вважаються лічильниками гарячої води", – пояснив депутат.

Зі слів Святослава Кравчука, ця ситуація стосується не тільки "Луцьктепла", а всіх підприємств теплової енергетики.

"Вони не зацікавлені в тому, щоб був об'єктивний облік тепла або гарячої води. Тоді надавачі послуг тепла будуть мати проблеми з точки зору тих втрат, які сьогодні вони можуть розділити на всіх, і, відповідно, воно розійдеться і його не буде видно",– переконаний він.

Також Святослав Кравчук додав, що завдяки тому, що Луцьк є одним з провідних міст у створенні ОСББ, є можливість зменшити навантаження на "Луцьктепло". Адже саме представники ОСББ зацікавлені в тому, щоб мати об'єктивний облік теплової енергії і гарячої води.

Як повідомила Валентина Малютіна, у Луцьку послугами опалення користуються 789 житлових будинків. З них наразі лише приблизно 43 відсотки забезпечені приладами обліку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чому коли стоііть будинковий лічильник тепла,виставляють наперед вартість обігріву метра площіі?Як можна наперед знати скільки "потягне" тепла будинок.Тарифи звичайно нижчі аніж без лічильника,але не факт що монополіст ііх не підніме...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні