--> На Волині хитра касирка банку обкрадала рахунки клієнтів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині хитра касирка банку обкрадала рахунки клієнтів

0
-1
На Волині хитра касирка банку обкрадала рахунки клієнтів
На Волині 48-річна контролерка-касирка філії одного із державних банків, вносячи зміни до автоматизованої системи, спустошувала рахунки клієнтів банку.

Касирці оголосили про підозру у вчиненні 10 таких кримінальних правопорушень. Загальна сума завданих нею збитків клієнтам банку – 126 тисяч гривень, повідомили у Поліському управлінні Департаменту кіберполіції.

Підозрювана, будучи контролером-касиром банку, мала право доступу до інформації. Вона несанкціоновано змінювала її. Зокрема вносила недостовірні відомості до системи та створювала офіційні електронні документи. На підставі цих документів зловмисниця вносила неправдиву інформацію по рахунках та змінювала суму залишку банківських вкладів.

Слідчі Луцького районного відділу поліції Волині розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 362 КК (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї)ю

Слідство у справі триває. Підозрюваній загрожує до шести років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні