--> За неоплачену комуналку людей потрібно карати, – директор «Луцьктепла» | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

За неоплачену комуналку людей потрібно карати, – директор «Луцьктепла»

7
-4
За неоплачену комуналку людей потрібно карати, – директор «Луцьктепла»
Пеня за несвоєчасну оплату комунальних послуг, яку предбачає новий закон «Про житлово-комунальні послуги» - це справедливо, адже стимулюватиме людей вчасно розраховуватися, - вважає директор ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна.

Таку думку висловила Малютіна в ефірі ток-шоу «Протилежний Погляд LIVE» на телеканалі «Нова Волинь», пише Конкурент.

Новий закон «Про житлово-комунальні послуги», прийнятий Верховною Радою 9 листопада, відновлює нарахування пені за несвоєчасну оплату комунальних послуг. Зі слів Валентини Малютіної, це абсолютно потрібна норма, яка стимулюватиме споживачів до сплати. Окрім того, штрафні санкції до самих тепловиків за несвоєчасне виконання зобов'язань значно більші.

«Цей мізер, запроваджений Верховною Радою, 0,01 %, це фактично 3 % річних, не співмірні з тією відповідальністю, які мають тепловики за несвоєчасні розрахунки», – зазначила вона.

Депутат обласної ради Святослав Кравчук зауважив, що штрафні санкції з'являться з 1 січня 2019 року, тому є час, аби держава запровадила законодавчими актами можливість споживачам отримувати більше коштів і розраховуватись за отримані послуги вчасно.

«Буде модернізація пільг, відповідно люди будуть отримувати кошти. І зрозуміло, що 100 % людей не буде платити тими коштами те, що їм нараховано за субсидії... Але людина повинна отримати від держави гроші – вона повинна їх віддати. Якщо вона не віддає, вона повинна за це відповідати. Відповідальність за все повинна бути, інакше просто в державі не буде порядку», – зазначив Святослав Кравчук.

Також депутат додав, що штрафні санкції повинні бути, адже є люди, які боргують по 10 – 20 тисяч роками. А 0,01 % пені від цієї суми, яка нараховується щодня, це чималі кошти.

Натомість Валентина Малютіна зауважила, що такі цифри – вже у далекому минулому. Адже є боржники, які мають до 70 тисяч боргу, оскільки роками не платили за спожиті послуги.

«Ми думали, що надання субсидій при наявності договору на реструктуризацію боргу буде стимулювати до сплати або хоча би реструктуризації наявних боргів, але виявилось, що серед 100 найбільших боржників тільки одна сім'я має субсидію», – розповіла директор "Луцьктепла".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Карати треба за невиправдані ціни на комуналку!
Відповісти
А ще карати треба за надання неякісних комунальних послуги!
Відповісти
А нащо платити. Ми за них заплатимо.Це вже було,хто не платив тому списали з книжок гроші,а хто чесно платив остались в дурнях.І ще не платили всі можновладці і чиновники- то їм списали.От і чекають доки спишуть і так буде побачите.Чого ви з ними панькаєтесь.Не платить відрізали тепло, воду, світло і хай живуть.Невже це так важко зробити у наш час.Чомусь у селі за місяць не заплатив на другий приїхали обрізали все.Невже за кордоном таке твориться,щоб вільно жили,користувалися послугами і не платили.А самі живуть небідно,сито ще й на машинах їздять.Проте не повимирали з голоду.І ці субсидії дають багатим людям. Вони працюють за кордоном,тут спекулюють,займаються бізнесом не оформлені,живуть багато і нате вам субсидії. Як можна давати субсидії тим,хто не працює.А як же він живе за що?Може пора реально дивитись на проблеми, а не бути сліпими,щоб багаті жили за рахунок бідним. Вже пенсію добре добавили,хто працював по 40-50 років і одержува по 500-600 рублів добавили 200 грн.А дармоїдам,які працювали 5-15 років по 1000 і більше. Це називається,сто на асфальті в лижі обутий, лижа не їдуть чи я долбанутий.Такі ми є
Відповісти
Потрібно виселяти з квартир, якщо крадуть компослуги. Неплатіж є примітивної крадіжкою. Дітей забирати у дитбудинок , а батьків-боржників викидати на вулицю.
Відповісти
Згадаймо коли ми останній раз гарячу воду розбавляли холодною, щоб не попектись??? Малютіна все своє сімейство в Луцьктеплі пригріла і ще погрожувати людям буде!!
Відповісти
хулє, розстрілювати. геть напівміри.
потрудітєсь обгрунтувати тариф та прозвітувати про реальне надання послуг.
Відповісти
А за захмарні тарифи і недогрів теплоносія постачальн ків карати будуть,і не на користь держави ,а на користь споживачів котрі платять на всю за ледве теплі батареіі(і не треба розповідати яка температура виходить з котла,)
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні