--> Помер один із найжорстокіших босів мафії | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Помер один із найжорстокіших босів мафії

0
2
Помер один із найжорстокіших босів мафії
Один з найжорстокіших босів сицилійської мафії ХХ століття, 87-річний Тото Рііна помер у тюрмі від раку.

Про це повідомило міністерство юстиції Італії у п'ятницю, 17 листопада, пише ББС Україна.

Пан Рііна - колишній ватажок сумнозвісного мафіозного клану "Коза ностра" ("Наша справа"), відбував у в'язниці 26 довічних покарань із 1993 року.

Є інформація, що він замовив понад 150 вбивств.

У пана Рііни був рак нирки, серцево-судинна недостатність, хвороба Паркінсона. Він перебував у медикаментозній комі останні дні.

Сальваторе Рііна народився у 1930 році в бідній селянській родині в місті Корлеоне на Сицилії - там, де народився Дон Корлеоне, герой роману Маріо П'юзо "Хрещений батько", який екранізував Френсіс Форд Коппола.

Коли Тото Рііні було 13 років, його батька убили, і в 19 років він вступив до лав місцевої мафії, вчинивши перше вбивство як "членський "внесок".

Пан Рііна почав свою "кар'єру" вбивці відразу після Другої світової війни, отримавши прізвисько "Звір", і став "босом босів" усієї сицилійської мафії.

Пан Рііна почав контролювати "Козу ностру" у 1970-і роки. Йому вдалося примножити злочинні доходи за допомогою нелегальної торгівлі героїном у США і бути впливовим серед влади.

Однак через його надзвичайну жорстокість сотні членів мафії у 1980-90х почали давати проти пана Рііни свідчення, що дозволило суддям Джованні Фальконе і Паоло Борселліно привести на лаву підсудних багатьох ватажків мафії.

У 1992 році Фальконе і Борселліно були вбиті під час "війни проти держави", яку почав пан Рііна.

Через рік його ув'язнили, але навіть перебуваючи у в'язниці, пан Рііна наказав убити викраденого раніше 13-річного хлопчика, щоб змусити його батька не свідчити проти мафії. Хлопчика задушили і розчинили в кислоті.

У знак протесту проти арешту свого боса в 1993 році члени мафії влаштували в Римі, Мілані та Флоренції низку вибухів, у яких загинули 10 людей.

Рііна отримав 26 довічних вироків, його заарештували. Під час ув'язнення йому обмежили візити з боку родичів, а також запобігали будь-яким контактам із членами злочинного світу.

Нещодавно з'явилася петиція, у якій закликали випустити пана Рііну під домашній арешт під час останніх днів життя. Це спричинило протести з боку родичів, які втратили близьких від рук мафії.
Старший син пана Рііни, Джованні, також відбуває довічне ув'язнення за чотири вбивства.

Суддя Джованні Фальконе (другий зліва) серед озброєної охорони в 1986-му
Суддя Джованні Фальконе (другий зліва) серед озброєної охорони в 1986-му
Фальконе убили вибухівкою, яку підклали за наказом Рііни у поліцейську машину
Фальконе убили вибухівкою, яку підклали за наказом Рііни у поліцейську машину
В останні дні у в'язниці Рііна сказав, що він ні про що
В останні дні у в'язниці Рііна сказав, що він ні про що
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні