--> Пояснили, чому відрізняються ціни в різних областях України | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Пояснили, чому відрізняються ціни в різних областях України

0
1
Пояснили, чому відрізняються ціни в різних областях України
На ціни в областях впливає кількість торговельних мереж, оптових ринків, які працюють у регіоні.

"Чому в південному регіоні ціна на овочі буває вищою, ніж у західному, куди їх привозять? Найбільше мереж магазинів у Західній Україні. А в Одесі одна мережа займає відчутну частку ринку. І найбільше росли ціни в Одесі. Оптового ринку у них практично немає, "7-й кілометр" відмирає. А от львівський "Шувар" збиває всіх. Може, хтось і хотів би більше заробляти, але не виходить. Вони тягнуть продукцію не лише з України, а й з Європи", - розповів в інтерв'ю AgroPolit директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, пише Gazeta.ua.

Ціни в Києві ефективно регулюють продовольчі ярмарки, які проводять у мікрорайонах.

"Там вартість продуктів на 15—20% нижча. Оптовий ринок "Столичний" мав виконувати таку ж саму роль, як у Львові "Шувар". Але сьогодні там невигідно купувати навіть 5 кілограмів, бо ціна — як у магазині", - каже експерт.

За словами директора асоціації постачальників торговельних мереж, мережі супермаркетів можуть впливати на інфляцію і стримувати ріст цін.

"Наукові досліди показують, що на рівень інфляції в США впливає торгова мережа WallMart Stores. Вона настільки жорстко контролює продуктові ринки, що фактично гальмує інфляцію. У нас торгові мережі можуть так само робити. І їм цікаво стримувати ріст цін, адже вони заробляють на великих об'ємах продажів. А коли ціни ростуть, то купівельна спроможність падає", - додав Дорошенко.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні