--> «Дуже по-фарисейськи прикриватися толерантністю», - волинський священик про «нове» Різдво | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Дуже по-фарисейськи прикриватися толерантністю», - волинський священик про «нове» Різдво

28
11
«Дуже по-фарисейськи прикриватися толерантністю», - волинський священик про «нове» Різдво
Речник Волинської єпархії УПЦ Олег Точинський розкритикував новий вихідний в Україні, який запровадили на католицьке Різдво, 25 грудня.

Про це пише "Країна".

"Що стосується рішення Верховної Ради України про встановлення 25-го грудня вихідним днем, - в принципі в цьому не було б ніякої проблеми, якщо б кілька нюансів", - уточнює Точинський.

"По-перше, мотивація цього рішення викликає деякий подив. Ось, наприклад, секретар РНБО Олександр Турчинов сказав, що це рішення: "... Дозволить нам порвати з московськими календарями і російськими імперськими стандартами".

"Я хотів би запитати у пана Турчинова, за яким ж календарем святкував Різдво в Київській Русі, коли ще не було ні Москви, ні римо-католицизму ні протестантизму? По-друге, якщо прийняли рішення про вихідному на католицьке Різдво, як в такому випадку бути з католицьким Великоднем, яка часто не збігається з православною? Напевно теж треба давати вихідний?" - запитує священик.

"І останнє, - дуже "по-фарисейськи" в цій ситуації прикриватися толерантністю. Адже якщо, як кажуть депутати, враховувати права католиків, тоді потрібно зважати на іудеями і мусульманами, яких в нашій країні так само більш ніж достатньо."

"Давайте тоді зробимо вихідним єврейський новий рік? Або може відзначимо робочий день в свято Ураза-байрам? Як би там не було, віруючі УПЦ відзначатимуть Різдво 7 січня, навіть якщо в наступному році цей день зроблять робочим." - каже речник УПЦ у Волинській області.

"Зрештою законодавцям необхідно визначитися з тим, яка традиція переважає в Україні в цілому або взагалі відмовитися від святкування будь-яких релігійних свят, визнаючи себе повністю світською державою". - переконує Олег Торчинський.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
11

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В Украине более 11 тысяч католических и протестантских конфессий., кстати канонических. И не стоит юродствовать касательно других религий и их праздников.
Відповісти
слухай, 67, держава Україна - православна! а всякі там католики і протестанти нехай мандрують в сторону Ягодина!
Відповісти
світська наша держава, світська! витатуюйте це на собі десь на видному місці врешті.
Відповісти
повністю підтримую! те, що вони зробили 25 грудня вихідним та ще з такою мотивацією - повний бред і абсурд!

не всіх ще Хмельницький перебив у свої часи! і як писав Котляревський: сучині нащадки залишились і паплюжать наш рід!
Відповісти
не треба нікого бити. вони на це і розраховують. давайте, в кого мозок лишився, будемо разом пити в ці вихідні і крутити їм дулі.
Відповісти
Ти напівязичник, а не православний. Ну і як справжній вірун, бажаєш смерті іншим, які трохи не так вірують в бородатого дядька
Відповісти
Повний бред і абсурд те,що ми ще сповідуємо християнство в різних його проявах(конфесіях) А наших предків ми поступово забули ще 1000 років тому.Тому можу дати тільки одну пораду більше читайте,думайте,аналізуйте,одним словом вчіться,а не тупо вірте
Відповісти
РПЦ по-фарисейське у повсякденному життю користуються новим календарем. а свята відмічають по старому. 25 грудня некатолицьке різдво, а реальне Різдво, календарне....Перед Різдвом є піст, а московська церква бухає на Новий рік.
Відповісти
Ну то бухай собі в новий рік, якщо для тебе, то таке важливе свято. Справжні православні - постяться і в новий рік.
Відповісти
Україна, що б знали «православні», є світською державою, тобто в нас немає державної церкви, а тому всі конфесії є рівноправними. Весь православний світ, окрім Росії, України, Сербії і напів православної Вірменії відзначає Різдво 25 грудня, тобто за григоріанським, а не юліанським календарем. Суть свята від цього не змінюється. Якщо ви такі правильні і праведні, то якого… визнаєте Новий рік за григоріанським календарем, дозволяєте вірним нажертись в піст олів’є та напитись в ніч проти 01 січня? Чого не репетуєте з приводу послідовності публічних написів напередодні Свят – «З Новим роком та Різдвом Христовим», а не навпаки. Якщо ви не московські шавки, то чому визнаєте дєда мороза з снєгурочкой, і на задвірки відсуваєте Святого Миколая? Яке Свято для вас важливіше? Пошукайте фарисеїв серед своїх …. бородатих.
Відповісти
Не зустрічав жодного справді православного священика, який би скасовуав піст заради нового року! Щоб Ви знали, в Православній Церкві новоліття святкується 1-го вересня. А щодо "світська держава", - ну так давайте скасуємо будь-які релігійні свята взагалі, щоб нікого не ображало. Як у Швеції, наприклад... скасували і живуть без проблем.
Відповісти
підтримую!

цей "православним" й сам не зрозумів, що написав. Тупо набір речень
Відповісти
У григоріанському календарі початком відліку вважається рік народження Ісуса Христа (свого часу його неправильно визначили), дати обчислюються назад (до нової ери) і вперед (нової ери). Період між повними фазами Місяця у природі дорівнює 29,5 добам, але західний календар використовує календарний місяць з 30 або 31 днем (лише в лютому 28), загалом — 365 днів. Оскільки рік триває приблизно на 6 годин більше, то раз на чотири роки до лютого додається один додатковий день (високосний рік).
Відповісти
лікуйся. їм більше робити нічого.
Відповісти
це посяснення чому змінили календар. науково... так шо московська церква святкує у день , який немає жодного відношення до Різдва.
Відповісти
А коли ж тоді свткує Різдво громадська організація "Київський патріархат"?
Відповісти
а греко-католики теж мокшанські шавки?
Відповісти
Той "речник" невіглас,істеричка і провокатор....
Відповісти
А чого він так завівся,йому що на мозоль наступили,святкуй коли хочеш і не "кіпіши".
Відповісти
Всі православні церкви світу,в тому числі Вселенський Патріарх святкують 25 . Тільки Москва,та її сателіти 7 .
Відповісти
Грузини сателіти Москви. що ви курите? на Афоні та в Єрусалимі святкують 7 січня. все решта мало цікаве.
Відповісти
Різдво в Київській Русі святкували в той день, що зараз святкують католики. Про календар Олег Точинський нехай почитає більше. Вчіть астрономію.
Відповісти
Я вже не можу дочекатись коли ми як більшість християн будемо відмічати Різдво 25 грудня, а то як не в людей новий рік в піст.
Відповісти
та відмічай, хто тебе тримає за роги?
Відповісти
Вам не варто святкувати Різдво ні в яку дату, коментарі аж сичать злобою, то яка вам різниця, коли їсти кутю, можете це робити і 1 квітня, «чоловіколюбці»!
Відповісти
чхати на вас і ваші застілля.
Відповісти
Різдво- не застілля, а людина, що дозволяє собі так спілкуватися хамськи, далека від Бога.
Відповісти
Масковскій патріархат плющіт от іміджевих потєрь... Чємодан, вокзал, - масква!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні