Люди почали менше кохатися, - вчені

0
-4
Люди почали менше кохатися, - вчені
Соціальні медіа і матеріальні клопоти призводять до того, що люди менше займаються сексом. Такий висновок можна зробити з Національного дослідження сексуальних настроїв і звичок, яке проводиться у Британії раз на десять років, передає Експрес із посиланням на Бі-Бі-Сі.

Опитавши 15 000 британців, дослідники з'ясували, що представники вікової групи 16-44 років займаються сексом менше ніж п'ять разів на місяць.

У 1990-1991 і 1999-2001 роках, коли проводилися аналогічні заміри, цей показник трохи перевищував шість разів.

На думку дослідників, на лібідо британців може впливати сучасне життя.

"Люди змушені думати про роботу, думати про гроші. Вони не мають настрою для сексу", - каже доктор Кет Мерсер з Університетського коледжу Лондона.

"Але певну роль у цьому також відіграють технології. Люди беруть у ліжко планшети й смартфони, сидять у Twitter і Facebook або відповідають на електронні листи", - додає Кет Мерсер.

Крім того, дослідження дозволяє припустити, що частина пар у віці від 16 до 44 років надають перевагу онйлан-порнографії замість сексу.

Що ж стосується старших вікових категорій, то з'ясувалося, що 42% жінок і 60% чоловіків у віці від 65 до 74 років за минулий рік мали секс. Тим не менш, ця вікова група все ж найрідше займається любов'ю: 2,3 рази на місяць для чоловіків і 1,4 для жінок.

Дослідження також продемонструвало, що молодші вікові групи раніше почали своє сексуальне життя, ніж старші.

Британці, молодші за 25 років, отримали свій перший сексуальний досвід в середньому у 16 років, у той час як ті, кому зараз 65-74, почали робити "це" у 18-19 років.

Серед інших знахідок - такі:

- Кожна шоста вагітність у Великій Британії - незапланована.

- Одна з головних проблем у сексуальному житті, про які повідомили респонденти, - це втрата інтересу до сексу, причому вона стосується не тільки жінок, а й близько 15% чоловіків.

- За останнє десятиліття зросла толерантність суспільства до одностатевих стосунків, та водночас упала - до подружньої зради.

- Жінки віком до 44 років мали у середньому 7,7 партнера за життя, а чоловіки - 11,7 партнерок.

- 3,6% чоловіків зізналися, що за останні п'ять років платили за сексуальні послуги. Серед жінок таких майже немає.

- Одна із 10 жінок і лише один із 70 чоловіків повідомили, що були змушені займатися сексом проти власної волі. Але тільки менше половини з них комусь про це розказали і ще менше - повідомили про злочин поліції.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні