Землю, кошти, владу – громадам! – Аграрна партія на Волині лідирує в ОТГ*

0
4
Землю, кошти, владу – громадам! – Аграрна партія на Волині лідирує в ОТГ*
Місцеві вибори – можливість змінити політичну мапу Волині та всієї України. І ці зміни уже почалися – Аграрна партія впевнено тримається у трійці лідерів серед депутатів, що отримали мандати на виборах до об’єднаних територіальних громад 29 жовтня.

Про результати Аграрної партії України та Волинської обласної організації АПУ на виборах до ОТГ 29 жовтня розповіли під час прес-конференції 14 листопада.

АГРАРНА ПАРТІЯ – ТРЕТЯ У ВИБОРАХ ДО ОТГ

Це вже треті вибори до ОТГ, де Аграрна партія здобуває третє місце. Цього разу це 31 депутатський мандат у Волинській області.

Такий результат – наслідок активної діяльності партії, які висунули кандидатів у всіх 19 ОТГ Волині. А така велика кількість депутатів, що пройшли до об’єднаних територіальних громад від аграріїв свідчить про довіру виборців.

До прикладу у Любешівській селищній об’єднаній територіальній громаді Аграрній партії надали перевагу майже 28% виборців, у Городищенській – 29%, Іваничівській – 16%, у Колківській – 14%.

«Вибори до ОТГ стали тестом на життєздатність багатьох політичних сил. І показали - партії політичних кланів або одного лідера вже не популярні, люди починають розуміти, хто насправді готовий щось міняти. До речі, практично всі політологи дають Аграрній партії дуже гарну перспективу та передбачають, що ми станемо парламенською партією. Це все тому, що ми максимально реалізуємо бажання громадян і йдемо до того, щоб змінити на краще наше суспільство», - розповідає голова Волинської обласної організації Аграрної партії Ігор Волошенюк.

Ігор Волошенюк
Ігор Волошенюк


ПАРТІЯ ВСЬОГО НАРОДУ

Цьогоріч аграрії висунули своїх кандидатів у всіх міських ОТГ України і здобула майже 22 тисячі голосів – також третє місце.

На Волині у Любомльській міській об’єднаній територіальній громаді Аграрна партія набрала більше 10% серед виборців, що свідчить про підтримуку не лише не в селах, але і в містах та містечках.

«Ми – не нішева партія, а партія всього українського народу. Лише 20% кандидатів працюють в аграній сфері, решта – вчителі, лікарі», - зазначив Ігор Волошенюк.



КОШТИ, ЗЕМЛЯ, ВЛАДА – ГРОМАДАМ

Голова Волинської обласної організації Аграрної партії підкреслив також напрямки, за які аграрники боротимуться, прийшовши до влади.

Перше – це те, що територіальні громади мають мати максимально багато повноважень. Землі, якими наразі розпоряджується геокадстр, мають бути передані на місця, щоб самі люди, які там проживають, розпоряджалися ними.

Друге – всі податки та збори, які збираються з територіальної громади, а також надходження мають залишатися на цих територіях для їх розвитку.

Третє – це влада. Має відбутися передача повноважень, які зараз є в обласних та районних радах, на місця, щоб максимально швидко та ефективно виконувати завдання та питання, які виникають об’єднаних територіальних громадах.



ВИБОРИ ДО ЗАТУРЦІВСЬКОЇ ОТГ

24 грудня знову призначено місцеві вибори - в Затурцівській ОТГ (Локачинський район).

Володимир Мазурок - заступник голови Волинської обласної організації Аграрної партії, а також представник з Локачинського району, який має багаторічний стаж роботи в керівних органах Локачинського району.

Політик переконаний - лише нові лідери, здатні мобілізувати виборців та своєю діяльністю забезпечити підтримку селам Волині та України.

«У Верховній раді немає фракції, як б захищала ті закони, у яких йдеться про пріоритетний розвиток села. Підтримки фермерів, підтримки малого бізнесу, селянських особистих господарств теж немає, тому, що партійної сили, яка б лобіювала їх інтереси не було представлено у владі.

Така ж ситуація і в обласній та районній владі. А аграрії завжди робили на Волині всю основну роботу – і утримання об’єктів соціальної сфери на селі, і наповнення бюджетів. У тих окремих районах, де було лобіювання інтересів аграріїв економічна ситуація завжди була набагато кращою. Так і зараз.

Саме тому, ми покладаємо на себе відповідальність, щоб привести у Затурцівську ОТГ людей, за яких не буде соромно, коли вони будуть очолювати комісії або будуть депутатами», - підкреслив Володимир Мазурок.

Володимир Мазурок
Володимир Мазурок


*

Аграрна партія розглядає місцеві вибори, як можливість змінити політичну систему в Україні. Її не можна змінити згори, тому вибори до ОТГ - справді дієвий варіант початку трансформації влади.

Результати 29 жовтня показали – виборці розуміють хто реально працює, а хто – створює картинку в телевізорі.

«Хочу подякувати всім виборцям, які підтримали нашу політичну силу, всім членам партії, які ефективно працювали на цих виборах. Можу запевнити – всіх завдань, які ми перед собою ставимо, ми досягнемо, на всі проблеми, що є на місцях, де є представники нашої політичної сили – вирішимо», - додав голова Волинської обласної організації Аграрної партії.

Ольга ВІРУК


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні