Як у Луцьку «запалював» Олег Скрипка та оркестр НАОНІ

0
-1
Як у Луцьку «запалював» Олег Скрипка та оркестр НАОНІ
У Луцьку відбувся грандіозний концерт Олега Скрипки та рок-оркестру НАОНІ.

На сцені Волинського академічного театру імені Т.Г. Шевченка українська народна пісня поєдналася із французькою, звучали джаз та блюз, - пише VIP.

У понеділок, 13 листопада, у Луцьку відбувся грандіозний сольний концерт Українського музиканта, лідера гурту «Воплі Відоплясова» Олега Скрипки в супроводі Національного оркестру народних інструментів НАОНІ.

Варто відзначити, що до драмтеатру прийшло чимало поціновувачів творчості Скрипки, серед глядачів як поважні пані, так і молодь.

Так, концерт розпочався із українського романсу «Не питай, чому в мене заплакані очі».

«Сьогодні ексклюзивно для вас ми підготували програму старовинного і сучасного українського романсу. Це пісні для того, щоб поспівати, щоб задушевно поспілкуватися з вами», - прокоментував вибір композиції співак.

Зауважимо, що впродовж дійства, артист виконав понад десять українських народних пісень. У виконанні більше, як сорок музичних інструментів звучала лірична українська пісня «Ой у вишневому саду», «Жде дівчина, жде», «Ой заграли скрипалі».

Також Олег Скрипка зізнався, що разом з оркестром НАОНІ працюють над різдвяною програмою колядок, а відтак є можливість, що програму відіграють в обласному центрі Волині.

«Вчора ми сидимо в репетиційній кімнаті оркестру в Києві. За вікном йде дощ, надзвичайно холодно. Грали старовинні колядки, старовинні такі ноти ще 60-их років. Мене вразив містичний момент, коли під час дощу, наприкінці шостої колядки пішов сніг», - розповів український співак.

Після французької пісні «Сhutes de neige» (Падає сніг) Скрипка зізнався, що колись жив у Таджикистані.

«Багато українців їздило до Франції, аби працювати на розбудову французької культури. Саме тому нам почала подобатися французька пісня, бо там є це спільне зерно, яке почало зароджуватися на початку 20-го століття», - прокоментував велику кількість французьких пісень у програмі сольного концерту.

«Дуже давно, років 100 тому, найвідомішому джаз-мену 20-го століття Джорджу Гершену, родом з Одеси, треба було написати мюзикл, найвідоміший бродвейський мюзикл «Скрипаль на даху». Напередодні він відвідав концерт українського хору, де почув колискову. Вона його так надихнула, що він написав пісню «Sometimes». В своїх записках він повідомляє, що пісня має походження від української колискової «Ой ходить сон», - розповів передісторію Скрипка.

Під час концерту, музиканти з оркестру сольно виконували композицію. Так, лучани почули звуки народного інструменту бухало та нереально ніжний звук ліри.

«Я дуже вдячний оркестру, що ми дали українським пісням такий масштаби, таку глибину», - відзначив музик Олег.

Варто сказати, що у залі були люди, які захищають наші кордони. Більше сотні учасників АТО відвідало сольний концерт Олега Скрипки та Національного оркестру народних інструментів НАОНІ.

«Тут знаходяться чудові люди, і сьогодні ввечері ми з вами зробили прекрасний благодійний вклад тим хлопцям, що воювали на Сході. Сьогодні у нас в залі є хлопці-вояки, які зараз стоять на охороні нашого з вами життя та цілісності України», - привітав присутніх чоловіків артист.

Після ліричної пісні співак попросив глядачі ввімкнути ліхтарики, аби надати атмосфері ще більше тепла та гармонії. Так, глядацький зал засвітився сотнями вогників, що неабияк потішили артистів та подарували пісні «Хай несе мене ріка» особливого звучання.

«Дуже приємно бачити, як палають ваші очі і світяться ваші усмішки. Хочеться, щоб ці вогники прийняла висока канцелярія, яка чомусь пасе задніх. Для чогось вона допускає, що багато сотень років на нашій землі відбулися війни і була відсутність гармонії. Хочеться, щоб вони там побачили ці палаючі серця, ці святі архангела, щоб вони нарешті послали на нашу землю гармонію, любов, щоб наші хлопці, які там воюють, повернулися додому ціленькі та з перемогою».

Довго не відпускали артиста та оркестр глядачі, бо впродовж вечора у стінах облмуздрамтеатру панувала не лише гармонія, а, безумовно, тепла атмосфера. Лучани не лише насолоджувалися артистизмом та професіоналізмом відомого українського співака Олега Скрипки, але й торкнулися історії української пісні, відвідали концерт, де кожен звук інструментів оркестру говорив про щось своє.

Анастасія КАЧИНА
Фото автора


Теги: концерт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні