Лучанин не хотів віддавати громаді землю після закінчення оренди

0
3
Лучанин не хотів віддавати громаді землю після закінчення оренди
Мешканець Луцька не хотів віддавати територіальній громаді земельну ділянку площею понад 13 га в селі Гаразджа після закінчення оренди.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Волині.

Луцька місцева прокуратура звернулася до суду в інтересах держави в особі Піддубцівської сільської ради Луцького району з позовом до мешканця Луцька, аби зобов’язати сплатити заборгованість зі сплати орендної плати та повернути територіальній громаді земельну ділянку площею понад 13 га в селі Гаразджа.

Прокурори з'ясували, що наприкінці січня 2012 року між сільською радою та громадянином було укладено договір оренди цієї земельної ділянки, на якій знаходиться водойма, сіножаті та дамба.

Орендував її чоловік для ведення рибного господарства, проте умови договору оренди виконував неналежно, орендної плати систематично не сплачував, а по закінченню дії договору, у лютому 2017 року, земельну ділянку громаді не повернув.

Через такі дії орендаря не надходили кошти до місцевого бюджету, а ділянку було неможливо передати в оренду іншим особам. Сільрада ж не вчиняла жодних дій, аби повернути земельну ділянку.

В ситуацію втрутилася прокуратура.

Луцький міськрайонний суд, задоволивши позовні вимоги прокурора в повному об’ємі, зобов’язав громадянина сплатити заборговану орендну плату та повернути земельну ділянку водного фонду громаді.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні