Наторгували на 5 мільйонів: Яке комунальне майно продали у Луцьку?

1
-1
Наторгували на 5 мільйонів: Яке комунальне майно продали у Луцьку?
Впродовж 2015-2017 років Луцька міська рада продала 13 об’єктів комунальної нерухомості. Це – понад тисяча квадратних метрів, які донедавна належали громаді.

Нерухомість в центрі Луцька, у 40-му та 33-му мікрорайонах і навіть в Старому місті викупили приватні власники на загальну суму 5 126 675 гривень.

Про найбільші із приватизованих будівель – у матеріалі «Волинь24».


Приміщення площею 172 квадрати на вул. Лесі Українки, 37 продали за 970 тис грн на конкурсі. Його покупцем став підприємець Козак Т.М. У 2000-х роках у цій будівлі також продали нежитлові приміщення для ПП «Лада», ПП «Ляна Луцьк», Бондарчука А.М. та Сорокопуда М.О.

У приміщенні на вул. Словацького,12 ТзОВ «Телемережі України» придбало 55,3 квадрати нежитлового приміщення за 365 640 грн. Підприємство працює у сфері електрозв’язку, радіомовлення, телевізійного мовлення, телекомунікацій. Керівником та засновником підприємства є Петро Семерей із Ковеля. Іншим співзасновником є лучанка Світлана Шахова. Ці особи разом із ТзОВ «Телемережі України» є засновниками ТзОВ «Телерадіокмпанія «Любарт», що зареєстрована в Луцьку на вулиці Карбишева, 2ж.

На вул. Коперника, 36 міськрада продала понад 200 квадратів за 1 155 840 грн підприємцю Кириченко Б.П. Як фізична особа-підприємець Кириченко Борис Петрович зареєстрований у Луцьку і основним видом його діяльності є надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна. Також він є співзасновником ТзОВ «Комтек-Л», яке зареєстроване в Луцьку і теж займається наданням в оренду нерухомого майна. Нині в цьому приміщенні розташовані офісні приміщення, нотаріус, салон краси та продуктовий магазин.

Понад 200 квадратів нежитлових приміщень на вул. Гордіюк, 43а придбало у міської ради ТзОВ «Чарівниця». Засновниками цього підприємства є Анатолій Чубай та Лариса Чубай. Підприємство має понад десяток видів економічної діяльності, а в інтернеті пропонує продаж постільної білизни, одягу та спецодягу.

На цій же вул. Гордіюк у будинку № 35 71 квадратний метр нежитлової площі чиновники продали ГО «Здоров’я дитини – майбутнє України» за 469 200 грн. Організація зареєстрована у Луцьку на вул. гетьмана Сагайдачного. Її засновниками є члени організації, а керівником – Сергійчук Іван Михайлович. У ЗМІ є інформація про те, що ця організація безоплатно займається профілактикою та лікуванням сколіозу у луцьких школярів.

Минулого року питання приватизації приміщення цією організацією розглядали на сесії міської ради. Тоді депутати вирішили надати дозвіл на приватизацію.

Понад 60 квадратів на вул. Євгена Сверстюка, 6 придбав підприємець Черниш А.М. за 151 308 гривень. На сайті міської ради є інформація, що підприємець придбав підвал шляхом викупу.

Підприємець Черниш Андрій Миколайович зареєстрований у Луцьку і має понад десяток видів діяльності, серед яких оздоблення текстильних виробів, торгівля комп’ютерами та меблями, діяльність у сфері архітектури та права та інші. Також він є керівником громадської організації «Панда», зареєстрованої в Луцьку.

За майже півмільйона придбав понад 65 квадратів підприємець Гурко С.С. на просп. Соборності 31а. За інформацією ЗМІ, Сергій Гурко є власником фітнес-клубу «Вакула», який знаходився у цьому ж приміщенні. Минулого року комісія депутатів міськради відвідувала цей клуб, коли вивчала об’єкти комунальної нерухомості, заплановані на продаж.

В центрі міста на вулиці Лесі Українки, 25 придбала понад 60 квадратів площі за 267 360 гривень підприємець Єлова Т.А. Цей будинок відомий тим, що в ньому збираються члени Товариства глухих.

Єлова Тетяна Адамівна зареєстрована підприємцем у Луцьку і займається різними видами оптової та роздрібної торгівлі. За інформацією Луцької міської ради, пані Єлова є також орендарем комунального приміщення на вул. Привокзальній.

Також Тетяна Єлова є керівником ТзОВ «Аделін», яке займається оптовою торгівлею та діяльністю посередників у торгівлі. За інформацію Прозорро, Єлова Тетяна Адамівна бере участь у конкурсах на постачання кондитерських виробів до навчальних закладів області.

71 квадратний метр нерухомості на вул. Караїмській, 7 придбав за 139 тис грн Кальний О. В. Операція продажу цієї нерухомості вже встигла стати скандальною, адже коли приміщення внесли до переліку тих, які підлягають приватизації, то депутати виявили, що чиновники продають цей об’єкт із махінаціями. Зокрема, депутати вказали на те, що роботи із покращення цього приміщення були вказані лише в документах. Тоді приміщення хотіли продати за 70 тис грн. Після депутатського втручання ціна приміщення зросла майже удвічі і придбав його той самий підприємець.

* * *

Попри те, що комунальне майно міська рада продає згідно з усіма передбаченими законодавством процедурами, прозорим назвати цей процес – важко.

В офіційних джерелах – мінімум інформації про те, що квадратні метри, які належать громаді, планують продати чи продали. А про нових власників дізнатися можна лише направивши окремий запит.

Хто ці люди, кому лучани продали своє майно? Що вони планують робити в цих будівлях? Яка користь громаді від таких оборудок? Питання – актуальні. Проте відповідь на них лучани знаходять лише наочно, коли по сусідству відкривається новий фітнес-клуб чи магазин.

Порівнявши площу і ціну, помітно, що вартість квадратів – для того чи іншого приміщення різна
Порівнявши площу і ціну, помітно, що вартість квадратів – для того чи іншого приміщення різна
Список проданого комунального майна
Список проданого комунального майна
Список проданого комунального майна
Список проданого комунального майна

Ярослава ЛИПНЮК (для «Волинь24»)
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Прикольні ціни. І я б собі щось прикупив по такій ціні...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні