--> Об'єднання Прилуцького з Луцьком затягується | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Об'єднання Прилуцького з Луцьком затягується

2
4
Об'єднання Прилуцького з Луцьком затягується
Депутати Прилуцької сільської ради вимагають від голови Валентина Арчибасова скасувати вето, яке він наклав на рішення про приєднання до Луцька.

Через таку позицію під загрозою зриву не лише приєднання до обласного центру, але й виконання спільних угод, - йдеться у сюжеті 12 каналу.

Сільський голова Валентин Арчибасов запевнив, що при прийнятті рішень притримувався умов договорів, де сказано, що приєднання можливе після закінчення усіх робіт.

"Чорним по білому написано. І це в кожному договорі. "Виключно при виконанні сторонами усіх умов вказаним договором та іншими договорами при співробітництво територіальних громад, які укладені та/або будуть укладені сторонами даного договору." - зазначив Арчибасов.

Депутати під час прес-конференції дорікали очільнику громади і щодо виділення землі мешканцям сіл.

Валентин Арчибасов відповідає, що загалом із АТОвцями у сільській раді лежить понад 600 заяв на виділення землі. Поки не будуть затверджені зміни у Генеральному плані, це діло з місця не зрушить. Щодо відчуження землі у державну власність, то він до цього не мав жодного відношення.

"А де були ж ці депутати? Як громадяни, у минулому скликанні, де вони були? Я їх не бачив. Ми ходили, за ті 23 гектари, що в нас на скважинах забрав Василенко - ходили в прокуратуру... Ми і досі пишемо, листуємося, і вимагаємо, щоб нам допомогли повернути ті землі. Де вони були, ті депутати?" - обурюється Арчибасов.

Загалом затягується приєднання Прилуцької сільської ради до Луцька через усіх учасників конфлікту. Сільрада досі не підготувала земельні документи, щоправда, все залежне від неї - зроблене. Справа - за Держгеокадастром.

Луцька ж міська рада з десятка пунктів спромоглася лише на будівництво ЦНАПу, і то приміщення стоїть порожнім, чекаючи на меблі. Всі інші пункти про співпрацю - ремонт дороги, транспортне забезпечення, будівництво дитсадка, медицина, культура тощо - навіть не починали виконуватися.

Попри те, що у договорі передбачено їх повне виконання, депутати кажуть, що бойкотуватимуть сесії сільради, поки голова не зніме вето. Ці погрози є реальними, бо за приєднання до Луцька без виконань зобов'язань - більшість.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дорогу вже доробляють!
Відповісти
Сущук думає про свою шкуру1
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні