У Вінниці 22-річний молодик одружився з бабусею-інвалідом, щоб «відкосити» від армії

4
1
У Вінниці 22-річний молодик одружився з бабусею-інвалідом, щоб «відкосити» від армії
У Вінниці 22-річний хлопець одружився з 80-річною жінкою. День весілля збігся з датою, коли він разом з батьком приніс документи до міського комісаріату аби засвідчити те, що він не може проходити строкову службу, повідомляє Захід.НЕТ із посиланням на видання «Вінниця.info».

«25 жовтня хлопець отримав повістку про призов до Збройних сил як призовник, а 31 числа він зі свідоцтвом про реєстрацію шлюбу одразу пішов до військового комісаріату», – пишуть автори публікації.

Пару розписали за дві години після подання заяви на реєстрацію шлюбу. В РАЦСі повідомили, що така оперативність передбачена статтею 32 Сімейного кодексу після надання документів про підстави, які дають право установі оперативно реєструвати шлюб.

«Підстави у цієї пари були. Наречена – інвалід І групи», – йдеться в публікації.

«Сам батько привів призовника до військкомату і сам батько за сина каже фразу: “Він в армію не піде, бо він одружений, у нього дружина інвалід першої групи”. Це мене найбільше вразило», – розповів військовий комісар Вінницького об’єднаного міського військового комісаріату Міністерства оборони України Олександр Данилюк.

Як з’ясували журналісти, військові мають намір оскаржувати цей шлюб у суді, тому що є підстави вважати його фіктивним. Військові переконані, що таким чином вінничанин намагався уникнути служби в армії.

«Шлюб є фіктивним, якщо він укладений чоловіком та жінкою, або одним з них без наміру створення сім’ї та набуття прав на обов’язки подружжя. Але він може бути визнаний недійсним тільки за рішенням суду», – констатувала начальниця відділу державної реєстрації обласного управління юстиції Олена Єфіменко.

«У будь-якому випадку, молодик може бути призваний до військової служби до 27-річного віку. Отже, він має пильно стежити за здоров’ям дружини, аби вона прожила ще щонайменше п’ять років», – резюмували автори публікації.

В родині молодого чоловіка ситуацію не коментують. Його батько лише сказав, що подружжя тепер живе «у Нью-Йорку».

Фото ілюстративне
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Воєнкома не вражає, що діти злодіїв і жуліків.що тепер -иліта, на армію болт давно ложать?? Ганс вражений
Відповісти
Правду кажете, 100 процентів
Відповісти
молодець
Відповісти
Ну і молодці! І хлопця на смерть не послали і бабусю доглянуть.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні