--> «Українці нарешті отримали альтернативу ЖЕКам», - Роман Бондарук | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Українці нарешті отримали альтернативу ЖЕКам», - Роман Бондарук

2
-4
«Українці нарешті отримали альтернативу ЖЕКам», - Роман Бондарук
9 листопада Верховна Рада прийняла закон «Про житлово-комунальні послуги». Разом з ним, вважає віце-президент Всеукраїнської ради голів ОСББ Роман Бондарук, українці отримали головне – право вибору.

Про це він розповів в коментарі Волинь24.

Зауважимо, новий закон змінює порядок укладання споживачами договорів на отримання житлово-комунальних послуг, тобто - управління, водопостачання, вивозу відходів, постачання газу та електрики.

«Закон «Про житлово-комунальні послуги» – основоположний закон для всієї реформи житлово-комунального господарства, адже нарешті ми відійшли від радянщини і ціни на комунальні послуги почне диктувати ринок», - наголосив Роман Бондарук.

З його слів, якщо раніше орган місцевого самоврядування (міська рада) був водночас і замовником, і виконавцем, і контролером послуги, то наразі мешканці будинків зможуть самостійно обирати, хто вивозитиме сміття, а хто – прибиратиме двір, і самі ж контролюватимуть виконавців.

«Навіть, якщо будинок самостійно не вирішить, хто його обслуговуватиме, орган місцевого самоврядування оголосить тендер і обере те підприємство, яке запропонує кращу ціну (і не обов’язково це буде «ЖЕК»). В подальшому ж будинок зможе відмовитись від послуг підприємства, якщо вони його не влаштовують. Це можливо навіть, якщо в будинку ще не створене об’єднання співвласників», - пояснює віце-президент Всеукраїнської ради голів ОСББ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"...адже нарешті ми відійшли від радянщини і ціни на комунальні послуги почне диктувати ринок», - наголосив Роман Бондарук. Очердной выброс дерьма на вентилятор. Пусть знаток вспомнит цены на комуналку в советский период.
Відповісти
Ще б про це розказали керівникам ЖЕКів які тримаються за будинки ,не віддають документи гальмують створення ОСББ, і міська влада неможе ,чи нехоче повпливати на ситуацію..
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні