Чому не платять зарплати волинським шахтарям

0
2
Чому не платять зарплати волинським шахтарям
Заборгованість із зарплати волинським шахтарям виникла внаслідок роботи галузі. Одна з причин – низький видобуток вугілля.

Про це йдеться в сюжеті "12 каналу".

За словами голови Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика, на волинських копальнях цього року зменшили видобуток вугілля втричі. Коли попередні роки гірники видобували за добу 900 тонн, то зараз майже втричі менше. Відтак, шахти не мають прибутку і не можуть розрахуватися за спожиті енергоносії. У той же час, попри чутки, що волинське вугілля неякісне, воно має зараз попит.

За словами Володимира Гунчика, для нормальної роботи галузі необхідно завершити реорганізацію ДП "Волиньвугілля" у "Волинське шахтоуправління". Для цього треба реструктуризувати дві непрацюючі шахти - №1 і №5. Натомість обладняння з цих копалень здали на металобрухт.

Окрім цих проблем, залишається недобудованою і Нововолинська шахта №10. Копальня готова на 85%.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні