На Волині конфліктують через відсутність охоронної зони навколо «Цуманської пущі»

2
0
На Волині конфліктують через відсутність охоронної зони навколо «Цуманської пущі»
Навколо Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща» немає охоронної зони, що призводить до конфліктів із землекористувачами.

Про це йшлося 10 листопада під час засідання комісії облради з питань екології, раціонального використання лісових ресурсів.

«На сьогодні є проблеми, які стосуються ведення господарської діяльності з землекористувачами, які увійшли у склад парку. Є проблеми у діяльності самого парку.

З моменту указу президента до сьогодні не встановлений режим парку, немає заповідної, господарської зон, що створює проблеми», - сказав заступник начальника Державної екологічної інспекції у Волинській області Сергій Шеремета.

Зі його словами, є нарікання зі сторони дирекції парку і непорозуміння з землекористувачами, які здійснюють діяльність не тільки в парку, а й на прилеглих територіях.

«Щоб усунути протиріччя інспекція ініціювала розгляд питання. «Цуманській пущі» виділили 2,4 млн грн на розробку проекту організації території парку. Можна розглянути можливість залучити ці кошти для встановлення охоронних зон», - зауважив посадовець.

Заступник директора «Цуманської пущі» Федір Доридор заявив, що охоронні зони обо’язкові для заповідників, а в національних парках їх може не бути:

«Ми з проектантами маємо визначити, чи необхідні охоронні зони. Сьогодні розгляд цього питання передчасний. Ми хочемо возами їхати впереді коней».

Депутат Юрій Ройко наголосив, що якщо адміністрації болить доля парку, то крім ведення сторінки у Фейсбуці, їй потрібно займайтеся конкретними справами. Він попросив під час наступного засідання комісії заслухати звіт керівника «Цуманської пущі» щодо використання коштів на розробку проекту землеустрою парку.

«Межі парку ми знаємо і знають їх лісники», - заявив Федір Доридор.

Своєю чергою, начальник відділу лісового господарства ВОУЛМГ Борис Бабеляс розповів, що нині прописані лише попередні межі «Цуманської пущі», але основним документом є проект організації території природного парку.

«Лише після його затвердження ми зможемо рахувати, що це – територія парку, а це – лісгоспу.

Натомість представник Держгеокадастру заявив, що визначати охоронні зони, допоки не встановлені межі самого парку, недоцільно.

У підсумку, члени комісії вирішили заслухати звіти усіх зацікавлених сторін, після чого повернуться до розгляду питання.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Де УТМР має право полювати? Продають картки відстрілочні по району
Відповісти
Та тож зрізав вишку чоловік Журавичівськоі головихи який валитьдичину і мясо здає в ресторани!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні