«Можете мене на «детектор брехні» вести», - волинянку змусили заплатити штраф за несправний лічильник

11
-3
«Можете мене на «детектор брехні» вести», - волинянку змусили заплатити штраф за несправний лічильник
Мешканка вулиці Приозерна, що у селі Забороль Луцького району, місяць лишалася без газу через перевірку лічильників.

За словами 60-річної мешканки села Марії Федорівни, лічильники ПАТ «Волиньгаз» зняло ще 4 жовтня, а ввімкнуло 25-30 жовтня.

«У договорі пише, якщо знімають лічильники, то мають поставити або нові, або «калач». Вони зняли і нічого не поставили, тільки на стояку перекрили газ. У мене особисто зняли лічильник, подивилися і сказали, що нібито там є якась похибка. Начебто мій лічильник не рахував у користь «Волиньгазу», а в мою», - поділилася волинянка.

Газовики повідомили Марії Федорівні про те, що термін експлуатації лічильника у її будинку – 15 років, а він відпрацював уже 22 роки. Жінка обурюється, адже щоразу під час перевірки приладу ніхто їй не казав про це, а в паспорті лічильника не був вказаний строк кінцевої експлуатації.

«Після експертизи мені сказали, що я винна і влазила в лічильник. У мене є субсидія, я кожного місяця все справно сплачувала, не мала ніяких боргів. Для чого мені лізти у той лічильник?», - наголосила вона.

Так, жінку зобов’язали сплатити штраф на близько 9 тисяч гривень, при чому її пенсія складає трохи більше 1400 гривень:

«Я сплатила, звісно. Діти допомогли. Казала, що можуть мені вести на «детектор брехні», бо я не винна».

Марія Федорівна каже, що аналогічна ситуація виникла й у ще декількох мешканців Приозерної.

«Одна жінка купили хату, де вже був газ і лічильник. Їй теж сказали, що вона «нахімічила». Вона живе сама, із хворою мамою. Її теж змусили платити, але вона не винна. Є жінка, дитина якої якраз перехворіла менінгітом, то вона 21 жила без газу. Мій сусід почув, що перевірятимуть лічильники, і його сфотографував. Прийшли газовики, знайшли якісь там подряпини і сказали, що він теж влазив. Той показав фото, де лічильник не мав ніяких недоліків. Ну газовики й замовкли», - заявила волинянка. Вона була змушена заплатити за перевірку свого лічильника та встановити новий.

Зі слів Марії Федорівни, задля вирішення ситуації вона звертатиметься до суду.

Натомість начальник відділу комерційного балансування ПАТ «Волиньгаз» Олег Вінцюк повідомив, що фахівці у ході планової перевірки виявили факт порушення з боку Марії Федорівни, яка мешкає в селі Забороль Луцького району на вулиці Приозерній.

«Порушення кваліфікується як несанкціонований відбір природного газу газорозподільних систем. Іншими словами, це «несанкціоноване втручання в роботу ЗВТ (засоби вимірювальної техніки)» і виражається у виявлених комісією ознаках втручання, а саме: пошкодженні корпусу під лічильним механізмом лічильника газу Metrix G-4, що експлуатувався в житловому будинку. На початку жовтня факт втручання в лічильник газу в присутності споживача розглянула комісія з експертизи побутових лічильників газу», - повідомив Олег Вінцюк.

Відтак, за виявлене порушення Марії Федорівні нарахували штраф за необліковане використання газу з 24 травня до 4 жовтня в сумі 6944,61 гривень.

«Споживач відповідну суму сплатила повністю 27 жовтня цього року», - додав посадовець.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це ж як цікаво виходить: працівники облгазу зняли лічильник, а комісія з працівників облгазу "виявила" в ньому "втручання" і призначила штраф на користь облгазу!! Ось і запитання: кому вигідне "виявляння" тих "втручань"? І чи може стара баба залізти в лічильник, щоб його скрутити? Враховуючи, що фінансова ситуація в облгазах зараз не дуже, то пошуки "злодіїв-абонентів" зараз єдине джерело виживання.
Відповісти
дикі собаки, все нові і нові способи придумують як людей обібрати
Відповісти
Люди досі дозволяють робити з себе бидло і несуть гроші за те, чого не робили, забуваючи, що вони мають право на правду і гідність.
Відповісти
посилати на.уй цих комісіянтів,а як недійде -вила в спину
Відповісти
А ви подивіться в очі тих ФАХІВЦІВ! Загнані коні. І таке враження, що їм начальники наказали без двох-трьох "злочинців-втручанців" з зміни не повертатись, а то покарають.
Відповісти
Це не фахівці ,а контролери.
Відповісти
Нічого подібного. Та комісія нічого не вирішує без експертизи. А якщо експертиза показала що було втручання значить було. А щоб такого не було треба здавати чвої лічильники на безкоштовну повірку
Відповісти
А хто в тій комісії сидить ? Сидять ті, що далекі від того , щоб виявити будь-яке втручання. У них і відповідної освіти нема. У них завдання знайти чим більше втручань, навіть якщо їх немає. Ось так і дурять бідних людей, вибиваючи бабло собі на зарплату і премії.
Відповісти
До речі експертиза- це та сама комісія.
Відповісти
Свого часу мене також хотіли газовики*взути*. Демонстративно 4 чоловік зняли лічильник, запломбували його в мішок та зі словами продавайте тітко корову запросили мене на іхню комісію. Лічильник в 2000 році мені примусово при газифікаціі будинку поставила іхня фірма що на вул. Львівській. Уявіть що ті лічильники вони свого часу беушні понавозили з Польщі
по 5 доларів , у себе в лабораторіі на картонках понаштамповували*паспортів* і нам реалізовували по. 60 -70 доларів. Я як на іхній комісіі ім розповіла що пожалюсь в прокуратуру то мені швиденько за 2 дні поставили наш вітчизняний лічильник тільки щоб я мовчала.
Відповісти
Експертами повинні бути незаангажовані працівники, а не зацікавлені працівники Волиньгазу без відповідної освіти. Мафія там процвітає. Нічого, не довго їм залишилось.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні