Лось буде в Червоній книзі України

0
3
Лось буде в Червоній книзі України
Національна комісія з питань Червоної книги України проголосувала за внесення лося в Червону книгу України. Відповідне рішення було прийняте за допомогою таємного голосування на засіданні комісії в четвер, 9 листопада, пишуть «Українські новини».

На засіданні був присутній 31 член з 36. При цьому на підтримку цього рішення проголосували 24 члени комісії, проти - 6.

«Ухвалене рішення... рекомендувати Мінприроди України внести лося європейського в Червону книгу України. Водночас вважати за необхідне проведення моніторингу популяції цього виду й існуючих для нього загроз, на що необхідно цільове фінансування», - підсумував головуючий на засіданні заступник голови комісії, віце-президент Національної академії наук, академік НАН В'ячеслав Кошечко.

Відповідно до процедури, міністерство повинне одержати офіційне рішення комісії, після чого воно підготує відповідний наказ про внесення лося в Червону книгу.

Він додав, що після цього наказу, автоматично відміняються затверджені раніше ліміти на відстріл 160 особин лося.

Заступник міністра Василь Полуйко звернув увагу, що вже оголошено тендер і виділено 600 тис. гривень на проведення досліджень популяції лося, для чого досить однієї зими.

«На сьогоднішній день є офіційна статистика - 6,5 тис. голів, за даними користувачів мисливських угідь», - зазначив начальник управління мисливського господарства Державного агентства лісових ресурсів Іван Шеремет.

Він зазначив, що площа мисливських угідь в Україні оцінюється в 37 млн га, і є об'єктивна необхідність детальнішого вивчення популяції лося, науково обґрунтована оцінка, вивчення площі, ареалу перебування і так далі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні