Вінницький суд звільнив засудженого на довічно вбивцю сімох людей

0
7
Вінницький суд звільнив засудженого на довічно вбивцю сімох людей
Апеляційний суд Вінницької області звільнив від довічного ув'язнення 43-річного Олександра Каверзін, якого засудили за 13 епізодів навмисного вбивства. Про це в четвер, 9 листопада, повідомили у прес-службі суду, - пише Захід.НЕТ.

Як зазначається, таке рішення Апеляційний суд прийняв через істотну загрози життю і здоров'ю засудженого. Олександр Каверзін - інвалід першої групи по зору, страждає внутрішньочерепним тиском, який може спровокувати інсульт. Чоловік осліп від тортур, яких йому завдали співробітники міліції. Відповідний факт встановив у 2012 році Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ).

ЄСПЛ також встановив, що хвороба очей розвинулася через відсутність належної медичної допомоги. «Повна сенсорна ізоляція, поєднана з тотальною соціальною ізоляцією, може знищити особистість і становить форму негуманного поводження, не може бути виправдана потребами забезпечення безпеки при будь-яких причин», - йдеться в рішенні суду.

Прес-секретар заступника міністра юстиції Дениса Чернишова Юрій Маслак заявив, що діагноз Каверзіна не заважає йому відбувати покарання.

«Наша медична комісія ще в 2014 році дала висновок, що він не бачить на два ока, але це не заважає відбувати термін до кінця. Суд Вінниці це врахував, а ось апеляційний суд констатував, що ця хвороба входить в перелік хвороб, що дозволяють клопотати про скорочення терміну, і прийняв рішення на його користь», - заявив Маслак.

Додамо, що Олександр Каверзін вважається лідером злочинного угрупування, у 2002 році його засудили до довічного ув'язнення за вбивство семи людей, серед яких - троє співробітників міліції. Також він засуджений за нанесення тяжких тілесних ушкоджень, незаконне зберігання вогнепальної зброї, бандитизм і розбій.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні