«Деякі недодипломати не гребують брехнею», - Вітів про скандальну заяву польського консула

5
-2
«Деякі недодипломати не гребують брехнею», - Вітів про скандальну заяву польського консула
Депутат Волинської облради Анатолій Вітів заявив, що у Польщі пропагують антиукраїнські настрої, а деякі дипломати брешуть про історію України.

Про це повідомляє прес-служба Волинської обласної організації
Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

Нагадаємо, виступ віце-консула Польщі Марека Запура під час круглого столу у Рівному назвали антиукраїнським. Зокрема, він заявив, що, нібито Української держави у 1917-1920 роках не існувало, а Львів ‒ польське місто.

Журналісти видання "Волинь24" зв'язались із чиновником та попросили прокоментувати ситуацію. Марек Запур відповів, що його слова "вирвані з контексту".

Водночас, на думку Анатолія Вітіва, польський міністр закордонних справ вказує, яку історію нам вивчати і яких історичних діячів шанувати.

"Заступник міністра культури Польщі вже дозволяє собі вказувати, хто має очолювати український Інститут національної пам'яті. А деякі недодипломати на кшталт віце-консула Марека Запура не гребують відвертою брехнею про те, нібито Української держави у 1917-1920 роках не існувало, а Львів ‒ то є польське місто…", - заявив він.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «За крок до статусу персони нон-грата»: лучанці можуть заборонити в'їзд до Польщі

Також він додав, що на фоні системного посилення антиукраїнської політики та спроб втручання у внутрішні справи України, які здійснюються з боку польської влади, польському президенту Анджею Дуді не варто відвідувати Україну.

"Запланований візит польського президента в Україну після його шовіністичних заяв, а також спроб нав'язати Україні ревізію власної історії, є недоцільним та небажаним", - зазначив депутат.

Нагадаємо, раніше президент Польщі Анджей Дуда закликав керівництво України не призначати на високі посади осіб з антипольськими поглядами.

"У Польщі відбувається послідовна пропаганда антиукраїнських настроїв, знищуються українські пам'ятники та могили, а також українська ідентичність на українських етнічних землях. Готується грунт до можливого висунення в майбутньому майнових та територіальних претензій до України", - резюмував Вітів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бридко читати коментарі неосвіченого і низькокультурного очільника Волинської Свободи. Я не можу зрозуміти редакцію шанованого мною сайту - для чого ви цитуєте вислови людини, котра за своїм рівнем інтелекту відповідає двієчнику з 7 - 8 класу. Такі як Вітів та йому подібні здатні лише спровокувати черговий конфлікт з нашими сусідами з Польщі і забезпечити втрату польської політичної підтримки у війні з Росією. Нам мало Угорщини з Румунією? Історичні диспути з польськими істориками та дипломатами мають вести ккраїнські історики і дипломати, а не беграмотні електрики.
Відповісти
Підтримую не дипломата. Правду пише про цього недополітика, неука, петеушника. В Польщі навчаються з України тисячі студентів, працюють на нормальних посадах, є нормальні пільги для навчання і працевлаштування - далеко дешевші і зручніші, ніж у нас. Чому цей невизнаний "геній" зі свободи черговий раз виссав з х... якісь претензії на територію, про "настрої"? А в Україні призначаються на посади люди з антиукраїнськими настроями? Чи в будь-якій державі? Чому Вітіву пишуть і підсовують (саме пишуть, а не він сам пише), кастровані "факти" і "події"? Кому це потрібно? Самій "свободі"? А він з ерудицією вантажника мясокомбінату підписується під ними і вивішує на загальний сміх і обурення?! Волинь24, не перетворюйте сайт у вигрібну яму, не ставте цих "політичних шедеврів", які виходять за рамки не лише здорового глузду, а й правопису.
Відповісти
Такі як Вітів можуть привести Україну тільки до ізоляції і війни
Відповісти
В кожноіі краііни своіі героіі і своя правда,і навязувати іншій державі своіі ідеали це ШОВІНІЗМ
Відповісти
Чиє теля бичалоб. Слово Недо стосується в першу чергу Вітіва і то в усіх рисах.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні