--> Єврейська община із США хотіла відсудити в ковельського підприємця землю | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Єврейська община із США хотіла відсудити в ковельського підприємця землю

0
6
Єврейська община із США хотіла відсудити в ковельського підприємця землю
Єврейська община із США хотіла відсудити в ковельського підприємця Павла Семенюка земельну ділянку, де, за їхніми словами, поховані їхні одновірці, в тому числі розстріляні нацистами в ході Другої світової війни.

Про це пише Район.Ковель.

До господарського суду Волинської області невдовзі надійшла позовна заява від «Об’єднання комітетів для євреїв колишнього Радянського Союзу», яке знаходиться у столиці США – місті Вашингтоні (округ Колумбія).

Вимоги позивачі обґрунтовували тим, що Павлу Семенюку в Ковелі належить земельна ділянка, де знаходиться місце масових поховань – давнє кладовище, «яке є пам’яткою історико-культурної спадщини, тому така ділянка повинна залишатись у державній формі власності».

Втім, ще в 2008 році тойкутський сільський голова Ольга Мазурик інформувала волинські ЗМІ про неабиякі земельні «апетити» заморських іудеїв: «До нас вже не вперше звертаються представники американських об’єднань комітетів для євреїв колишнього Радянського Союзу, щоб ми виділили їм понад чотири гектари землі, тої, де нібито було кладовище. На сьогодні ніяких документів не зберіглося. Наші місцеві депутати вважають, що землю дійсно потрібно виділити, але не в такій великій кількості».

Відмовляючи у позові, суддя господарського суду Волинської області Петро Слободян своє рішення мотивував тим, що проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки було погодженого відповідними службами, а позивачами не надано жодних доказів на підтвердження того факту, що центральним органом виконавчої влади у сфері охорони культурної спадщини прийнято будь-яке рішення про те, що територія давнього єврейського кладовища та давніх поховань включена до переліку об’єктів культурної спадщини, набула правового статусу щойно виявленого такого об’єкта, чи занесена до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні