У селищі на Волині - проблеми з питною водою

0
4
У селищі на Волині - проблеми з питною водою
У селищі Шацьк, що на Волині, питна вода не відповідає нормам.

Про це на сесії Шацької селищної ради розповів голова громади Сергій Віннічук, відповідаючи на депутатський запит начальника КП «Будинкоуправління» Івана Коваля, - пише Район.Шацьк.

На те, аби в Шацьку зробити питну воду, потрібно до десятка мільйонів гривень.

«В Шацьку люди мають проблему з питною водою. Та, що тепер тече в кранах шачан, не відповідає ніяким нормам, вона практично є технічною. Це питання я вже неодноразово піднімав на сесіях, адже вирішення цієї проблеми є дороговартісним. Проте здоров’я наших жителів є ще більш цінним", - розказав Іван Коваль.

"Ми маємо одну свердловину біля Шацького рибзаводу, другу – в Шацькому РТП. В цьому році питне водопостачання зробили в Люблинці, об’єм якого становить 300 метрів кубічних води на добу, встановивши обладнання на суму вісім мільйонів. Загалом таке обладнання коштує від чотирьох до восьми мільйонів гривень. Якщо сьогодні замовити проект, то він коштуватиме 667 тисяч гривень. Вісім мільйонів – це вартість семи кілометрів водопроводу, станції обеззалізнення, резервуару чистої води, станції другого підйому і очищення свердловини. Я розумію, що питання дороге, але ми мусимо його рано чи пізно починати вирішувати. А кошти на його реалізацію будемо шукати,» - додав він.

На це Сергій Віннічук відповів, що реалізація проекту обійдеться Шацьку значно дорожче, ніж озвучив депутат, адже у Люблинці була підведена вода, там тільки встановили станцію обеззалізнення та заміни кілька кілометрів труб. На що тільки в цьому році Люблинець використав вісім мільйонів, три мільйони – минулого року та ще декілька – у позаминулому. Тож ймовірна сума для Шацька на забезпечення жителів питною водою може становити до 20 мільйонів.
В підсумку депутати підтримали депутатський запит і вирішили таки при наявності вільних коштів закласти їх на розробку проектно-кошторисної документації.
Теги: вода, шацьк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні