В ефірі волинського ток-шоу політики розповіли, як рахували свою «впевнену перемогу» на виборах ОТГ

0
6
В ефірі волинського ток-шоу політики розповіли, як рахували свою «впевнену перемогу» на виборах ОТГ
Партія УКРОП здобула більшість депутатських мандатів на виборах в ОТГ, а в "Блоці Петра Порошенка "Солідарність" вважають, що здобули більшість, якщо рахувати переможців на пост голів ОТГ.

Дискусія щодо того, хто ж переміг, відбулася 3 листопада в ефірі ток-шоу "Протилежний Погляд. Live", - пише "Конкурент".

Справа в тім, що одразу після виборів в обох осередках заявили про впевнену перемогу на виборах саме їхньої політичної сили.

Голова Волинської обласної партійної організації "Українське об'єднання патріотів – УКРОП" Вячеслав Рубльов в ефірі ток-шоу зазначив, що політична сила, яку він представляє, отримала 123 депутатські мандати.

"Я вважаю, що потрібно рахувати ці цифри, коли ми бачимо людей, які висуваються від партій. Коли люди бояться висуватися чи не хочуть висуватися, тоді яким чином їх порахувати? Як самовисуванців їх взяти і зачислити?", – зазначив голова Волинської обласної партійної організації "Українське об'єднання патріотів – УКРОП" Вячеслав Рубльов.

Натомість голова Волинської обласної партійної організації "Блок Петра Порошенка "Солідарність" Роман Романюк зазначив: "З упевненістю можу сказати, що всі три кандидати на голови об'єднаних територіальних громад, яких висувала "Солідарність", впевнено здобули перемогу".

Також він додав, що висування кандидатів на пост голів ОТГ завершилося 5 жовтня.

"7 жовтня партія "Солідарність" на своєму сайті офіційному випустила матеріал, де зазначила, яких кандидатів-самовисуванців підтримує партія. Проаналізувавши результати, ми чітко можемо сказати з ким працювали, кому допомагали, якими спільними зусиллями нам вдалося здобути цю перемогу", – зазначив Роман Романюк. Якщо враховувати цих людей, то 13 з 19 ОТГ головами стали саме кандидати, яких підтримувала "Солідарність". А ось депутатських мандатів є до 20% з усіх кандидатів від партії. Попри це, в УКРОПі також заявили, що підтримували частину самовисуванців. А за саме 11 з тих, хто став головою.

Підсумки щодо виборів прокоментував і політолог та консультант із юридичних питань Асоціації міст України Валентин Малиновський: "Партії проявили дуже велику активність. 14 партій беруть участь у цих виборах. Більшість кандидатів вважають, якщо вони беруть балотуються від політичних партій, у них є більшість шансів. Оскільки у них є політична підтримка, певні фінансові ресурси. Тож більшість кандидатів йде саме від політичної партії. Коли ми дивимося по кандидатів на голів, то тут навпаки більшість самовисуванці".

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні