Луцьк має шанси стати більшим

6
-2
Луцьк має шанси стати більшим
Відповідно до закону Луцьк має шанси об'єднатися з вже утвореними об'єднаними територіальними громадами. Однак подібного прецеденту доєднання в Україні поки що не було. Про це 3 листопада в ефірі ток-шоу "Протилежний Погляд. Live" повідомив голова Центру Політичного та Виборчого Консалтингу Михайло Наход, - пише Конкурент.

Експерт підкреслив, що розмови про необхідність розширення меж міста тривають уже близько 10 років. Попри це реальні кроки у цьому напрямку стали можливі після прийняття децентралізаційних законів.

Однак пропозиції Луцька до об'єднання не прийняла жодна навколишня сільська рада. Утворилися натомість Княгининівська, Заборольська, Боратинська та Жидичинська ОТГ.

Теоретично може об'єднатися з утвореними ОТГ, але таких прецедентів не було. На думку експерта утворені ОТГ та поки що ще "вільні" села перспектив приєднання не вбачають.

Те, що місто повинне розширювати підтвердили гості програми Голова Волинської обласної партійної організації "Українське об'єднання патріотів – УКРОП" Вячеслав Рубльов та Роман Романюк, голова Волинської обласної партійної організації "Блок Петра Порошенка "Солідарність".

Однак оскільки позиція сільського голови Прилуцького поки що щодо об'єднання негативна, шукати підтримки потрібно у Підгайцях та Липинах. Силою затягнути до об'єднання громади не вдасться, підкреслив Роман Романюк. На його думку близько 80% приміського населення працює у місті.

Натомість Вячеслав Рубльов вбачає у процесі політичний підтекст та протидію влади. Він також заявив, що політична сила, яку він представляє готова йти на перевибори у випадку утворення Луцької ОТГ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Після перевиборів и себе можеш поховати.! як політ діяча. хіба що далі на старе місце замом по безделью.
Відповісти
Зробити так, щоб приміські маршрутки відправлялись тільки з АС-2 і не приймати сільських дітей у садочки...Прибіжать аж бігом.
Відповісти
Та ти шооо? Заблокуємо Брищенський полігон і Липлянські очисні,з пів-року побабраєтесь в свому г..ні-станете шовкові! В себе бардак розвели в хаті і у владі,то хочете,щоб і нормальні люди жили б у такому ж дурдомі?Гірше Россії-ти їх у двері,то вони у вікно!
Відповісти
Ну то і будете сидіти на очисних та полігоні. а не на роботу в Луцьк їздити, лікарнями користуватись, транспортом... за сільських пільговиків - Луцьк платить.
Відповісти
Підгайці можуть і воду на сруцьк перекрити
Відповісти
ТОЗАБЕРІТЬ СВОЄ ЛАЙНО І НЕ СМЕРДІТЬ НАМ ПІД НОСОМ!!! ЩО ЗРОБИЛО НАМ МІСТО ІЗ СВОЇМ КАЗНОКРАДОМ КОРЧУКОМ??? ВОДУ ПРОВЕЛИ ЗА ЯКУ МИ ПЛАТИМО , ХОТЯ МАЙЖЕ В КОЖНОМУ ДВОРІ ЗАРАЖЕНИЙ ОЧИСНВСКОЮ"ТАБЛИЦЕЮ МЕНДЕЛЕЄВА" КОЛОДЯЗЬ АБО СКВАЖИНА... РІЧКУ СТИР ЗАМУЛИЛИ ОЧИСНІВСЬКОЮ ГИДОТОЮ,ЩО І РИБА ЯКА ТАМ ПРИЖИЛАСЯ ВОНЯЄ,ЩО НАВІТЬ В РУКИ СТРАШНО ВЗЯТИ... ЩО Б ТО ЗА КІЛЬКА ДЕСЯТКІВ МЕТРІВ ВІД МІСТА ТАКЕ МАЛЬОВНИЧЕ СЕЛО ,ЩО НА БЕРЕЗІ РІЧКИ СТИР ЗНАХОДИТЬСЯ, ПЕРЕТВОРИЛО МІСТО З ТАКИМИ ХАЗЯЯМИ ,ЯК КОРЧУК І ЙОМУ ПОДІБНІ, У ВИГРІБНУ ЯМУ, ТО ГАНЬБА! А РОБОТУ МИ ЗНАЙЛДЕМ, БО ЩЕ НЕ ПЕРЕВЕЛИСЯ В НАС МУДРІ ГЛОВИ ,ЯК І В МІСТІ ,ТАК І В СЕЛІ, ЦЕ НЕ ПРОБЛЕМА А ОСНОВНА ПРОБЛЕМА В ТАКИХ КОРОТКОЗОРИХ " ЛЖЕ ГОСПОДАРНИКАХ", ЩО ЗАСІЛИ НА ДЕРЖАВНІЙ ФІНАНСОВІЙ ЖИЛІ І ЯК ПЯВКИ ССУТЬ ЇЇ ПІД МОДЕРНІЗАЦІЙНІ ПРООЕКТИ, ЯКІ НІБИТО ПРОВОДЯТЬ НА ОЧИСНИ Х СПОРУДАХ І НА ЦУКРОВОМУ ....
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні