--> Інтерферони і сиропи від кашлю краще не вживати під час грипу, - МОЗ | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Інтерферони і сиропи від кашлю краще не вживати під час грипу, - МОЗ

0
-9
Інтерферони і сиропи від кашлю краще не вживати під час грипу, - МОЗ
В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун опублікувала перелік препаратів, які не рекомендують вживати під час лікування застуди. У список потрапили вітаміни, сиропи від кашлю, рослинні препарати, антибіотики та навіть противірусні перапарати, - пише Захід.НЕТ.

«Велика кількість ліків або їхня висока вартість зовсім не гарантують, що ці препарати допоможуть вам вилікуватися від грипу чи застуди. Часто популярні ліки, які пацієнти звикли вживати або придбали за рекомендацією друзів чи навіть деяких медиків, не мають доведеної ефективності для лікування грипу і ГРВІ», - написала на своїй сторінці у Facebook в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

Тож Центр громадського здоров’я МОЗ України склав перелік ліків, які не потрібно вживати у випадку грипу чи ГРВІ у дітей. Це стосується і дорослих.

Також Уляна Супрун закликала медиків користуватися міжнародними протоколами, де зібрані найбільш дієві нині методики лікування пацієнтів.

Віруси, які у холодну пору року «бродять» в Україні та Європі, однакові, але лікують хворих у нас і за кордоном по-різному. Медичні препарати, яким сучасна світова європейська й американська наука каже: «ні!», у нас, на жаль, ще вважають панацеєю від усіх бід.
Теги: ліки, моз, грип
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні