Церковні баталії на Волині: московський священик виселився з хати

20
-2
Церковні баталії на Волині: московський священик виселився з хати
У селі Грибовиця, що на Волині, протоієрей УПЦ Ігор Маргіта виселився з хати, в якій прожив 19 років.

Про це пише Радар.

Нагадаємо, у селі Грибовиця за волею громади Свято-Покровський храм УПЦ раніше перейшов до Київського патріархату. Але у так званій «церковній хаті» залишився проживати настоятель Ігор Маргіта. Селяни вимагали, щоб він виселився з будинку.

Раніше повідомлялось, що у четвер, 26 жовтня представники Київського патріархату захопили будинок московського священика та винесли звідти усі речі.

Врешті, священик разом зі своєю родиною вибрався й виписався з будинку. Оселилися в Іваничах, у родичів.

Староста громади УПЦ КП, яка діє у селі, написав йому розписку. Суть розписки така:

– громада не має претензій до отця Ігоря щодо стану та майнової цілісності будинку, де він прожив 19 років;

– громада не зазіхатиме на храм, збудований отцем Ігорем на його приватній території, та не матиме претензій щодо накриття споруди куполом;

– громада припиняє міжконфесійні чвари.

Натомість отець Ігор забрав із Іваничівського райвідділу поліції заяву про самоуправство, яке чинили односельці, віряни УПЦ КП, щодо його родини, житла і майна. Священик хоче завершити мировою судову суперечку з ними (його позови розглядає Іваничівський районний суд).

Речі вивіз із будинку вже всі, хоча планував це зробити до 7 листопада.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Знаючи, як громади переходять до сектантів КП важко погодитись, що це було в мирний спосіб. Господи помилуй!
Відповісти
Що значить "сектантівКП"?
Відповісти
А як в 1796 році шановані громадою сіл люди підписували масово підписували документи про повернення в лоно істинної православної віри з уніатів, то це було нормальним?
Відповісти
Не бояться люди гріха.Ось чому в Державі бардак .Бог відвернувся і забув що таке Україна.СХАМЕНІТЬСЯ ІУДИ.
Відповісти
Хай би цей піп одразу в УПЦ КП переходив і не знав би горя. А так... всеодно своїх зрадив.
Відповісти
ніхто нікого не зрадив. там є другий храм вже і УПЦшні там моляться. він приїздитиме.
Відповісти
Шановні редактори! А що означає фраза "московський священик"? Він що? З Москви приїхав?
Відповісти
Те й означає! Чи ви не шарите кому підпорядковується, так звана УПЦ?
Відповісти
Все там прекрасно написано. А люди,які ходять в московські церкви, ви хоч знаєте, що вони підтримують війну на Україні?! Ви хоч знаєте,що Московська церква пов'язана з патріархом Кирилом,який благословляє на війну російських воїнів?! Не знаєте? То позатикайте ротяки
Відповісти
А ти знаєш про свою церкву багато? Там ніякого Божого благословіння!
Нічого,що Філарет з тої самої "Москви"? І вчився там.
Ба, навіть жінку має і дітей будучи монахом.
Не запитували себе,чому ж то КП не визнають?
А пора би задуматись,чому ж то його не визнають.
Відповісти
Ви ніяких аргументів привести не можете окрім "ви теж погані". Московські батюшки навіть не визнають війни в Україні,що далі говорити. А ви цим і не цікавитесь.
Відповісти
Я не поняв... Громада поставила хату. Вселила попа з МП. Після подій на Сході вирішили, що МП - разом з окупантами та сєпарами. Попросили попа. А він брикався. Побудуй хату, і ніхто тобі слова не скаже. А так - все чесно.
Відповісти
Люди добрі куди ми котимось якщо вже батюшку отак просто викидаємо на вулицю, що за дурнуваті фрази «московський піп», старослов’янською мовою там проводиться служба, а не російською!!!ця церква несе свою течію ще з часів Київської Русі!!!схаменіться та майте Бога в серці!!!
Відповісти
А до чого тут,якою мовою там ведеться служба?!!! Московська церква пов'язана з патріархом Кирилом, який благословляє російських воїнів на війну з Україною. Спитайте там в батюшок, шо вони думають про війну на Україні!!! Вони підтримують Росію
Відповісти
А ви питали?
Ви тільки те і вмієте, що обливати грязюкою інших,і не треба тут Росії
Ви би в КП розібрались спочатку. Чи вас мало цікавить,що робиться там всередині,вам головне , що назва гарна і вам підходить?

Відповісти
Я питала. І отці моляться за українських воїнів і їздять в АТО допомагати і морально і матеріально. Поки московські батюшки тихесенько відмовчуються в стороні. Вони навіть не визнають війни в Україні,що далі говорити. У вас один аргумент ний аргумент "ви теж погані". Сказати про те,що московські батюшки про війну думають,ви не можете, бо й не цікавились. А вони мовчать
Відповісти
Багато українців хочуть у Європу. Цікаво,а бачили ви себе збоку? Дай би вам владу кожному,ви би позабивали один одного і оком не моргнули.
Я був у цьому селі,коли вірвались до церкви, і знаєте,бракує слів,щоб описати,які там жорстокі люди. Це огидно,коли вже старі люди матюкаються гірше молоді і розпускають руки.
То це такою має бути ваша країна,яка бореться за мир,патріоти?!
Ви би з себе і своєї хати почали,а не з чужого.
Відповісти
хата нe стоіть, а іі побудували люди, ходять до цeокви іх цілe сeло. В настоятeля УПЦ МП залишилося 10 прихожан і то нe всі місцeві і власна приватна цeрква! Ну й Слава Богу!
Відповісти
Вимучили бідну сім'ю і хочете добити оцими опублікуваннями,коментарями. Але Бог все бачить. Батюшка зробив правильно,що виїхав. Надіюсь,Бог дасть йому довгих років.
А ви вже перестаньте називати себе патріотами і робити таке по Україні, бо якби дійсно в ваших серцях були ті переживання за Україну,то ви би не переворот зсередини країни чинили, а в церквах за тих хлопців з АТО молились.
Відповісти
Так в московських ж церквах не моляться за українських воїнів. Для них війни не існує
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні