Колишній луцький обкомівський готель хочуть внести у статутний капітал бурштинової фірми

1
-2
Колишній луцький обкомівський готель хочуть внести у статутний капітал бурштинової фірми
Будівлю колишнього обкомівського готелю, що у Луцьку на вул. Дубнівській, 26а, планують внести у статутний капітал бурштинового комунального підприємства.

Відповідний проект рішення опубліковано на сайті обласної ради і несений на розгляд волинський обранців за клопотанням «Волиньприродресурсу», директором якого є депутат облради Василь Столяр.

«Зарахувати в якості внеску до статутного капіталу комунального підприємства «Волиньприродресурс» Волинської обласної ради» приміщення у м. Луцьк на вул. Дубнівській, 26а, загальною площею 846,0 кв.м залишковою балансовою вартістю 146 548,39 грн, та будівлю прохідної загальною площею 6,4 кв.м залишковою балансовою вартістю 1 108,61 гривень», - йдеться у проекті рішення.

Ще 4-го квітня члени майнової комісії облради підтримали пропозицію Василя Столяра передати «Кручу» на баланс КП «Волиньприродресурс». Згодом Ігор Палиця підписав розпорядження від 16.05.2017 № 160 "Про передачу приміщення в м. Луцьк на вул. Дубнівській, 26 а".

Круча зсередини. 2016-й рік.
Круча зсередини. 2016-й рік.


Як запевняв під час прес-конференції голова облради Ігор Палиця, «Волиньприродресурсу» його передали, «щоб не вкрали».

«Я був один раз біля цього місця, коли в 9-му класі поруч проводили шкільні літні збори з військової підготовки. Знаю, що це місце гарне. Ніколи не був всередині, ні на території. Знаю, що воно передане на баланс для того, щоб не вкрали. Не розпродали. Не збанкрутували. Поки від мене залежать якісь рішення в облраді, це приміщення не буде продане», - запевняв Ігор Палиця.

За його словами, в облраді думатимуть, що робити зі спорудою. Можливо, це буде «готель, який належить обласній раді, комунальному підприємству».

«Немає ні однієї пропозиції щодо інвестиції у це приміщення. Якщо хтось захоче – будь ласка, обласна рада відкрита. Але не менше 50 відсотків буде належати обласному бюджету», - розповідав голова обласної ради.

Нагадаємо, свого часу будинок на Дубнівській, 26, а перебував у міській комунальній власності. Там планували навіть облаштувати лікарську амбулаторію. Згодом передали в обласну комунальну власність на баланс управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації. У 2012-му в стінах готелю планували облаштувати кардіологічний центр. Для цього сподівалися залучити кошти гранту Європейського союзу і навіть виготовили проект.

Пізніше там планували облаштувати корпус медучилища. Саме для того будівлю передали на баланс медучилища. Із фонду регіонального розвитку на її реконструкцію у 2017 році просили передбачити більше 10-ти мільйонів. Понад мільйон - фінансування з місцевого бюджету.

Споруда розташована в гарному місці, над річкою Стир. Будівля має цікаву історію, бо відома як колишній компартійний готель для особливих гостей. Був зданий в експлуатації у 1980-му.

Значно пізніше тут деякий період господарював луцький водоканал, і у цих стінах діяв профілакторій. Саме тут, до речі, свого часу жив голова Волинської облдержадміністрації Анатолій Француз.

Чи стане будівля, зведена за державні гроші, черговим «кишеньковим» готелем, невідомо. Ігор Палиця заперечив, що саме тут буде офіс «Волиньприродресурсу».

Ймовірно, більше про долю «Кручі» і плани щодо використання цього майна керівництво бурштинового підприємства розповість під час чергової сесії облради 16-го листопада, у порядку денному якої – проект про зарахування приміщення компартійного готелю в статутний капітал «Волиньприродресурсу».
Таким міг бути кардіологічний центр, який тут готувалися облштовувати
Таким міг бути кардіологічний центр, який тут готувалися облштовувати

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Думаю, що скоро п.Столяр, або ті , що разом з ним, приХватизує це приміщення компартійного готелю. В Гаразджинському лісочку йому тіснувато - колись там було доступно простому смертному, а тепер зась..............тут земля Калитчина.....
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні