Мешканці луцького будинку замість тепла платять «за повітря»

5
2
Мешканці луцького будинку замість тепла платять «за повітря»
У Луцьку мешканці вулиці Кравчука, 4 скаржаться на відсутність теплопостачання у будинку.

Про це йшлося 31 жовтня під час засідання комісії міськради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

За словами голови комісії Андрія Козюри, люди дзвонять у групу оперативного реагування міськради, ЖЕК, «Луцьктепло», однак там ситуацію не вирішують.

За словами мешканки будинку Лариси Кропиви, ця проблема розпочалася ще у 2015 році.

«Аналогічно ми були два тижні без тепла. Ми заплатили, а гроші нам не повернули. Учора приїхала комісія. Навіть ніхто не захотів глянути батареї. У квартирі 20 градусів, у мене хвора внучка. Я знову маю платити за повітря? Так само мої сусіди. Якщо є люди, які не справляються з обов’язками, то звільніть їх», - обурилася жінка.

Окрім того, лучани нарікають, що гарячу воду з труб спускають просто у підвал будинку.

«Одномоментно подати теплоносій у всі будинки неможливо. Розпочали ми роботу з 23 жовтня. Звичайно, роботи багато. У нас на обслуговуванні 800 житлових будинків. Ми мали проблеми, робили капремонти.

У цьому будинку котельня від Карбишева. Ми маємо численні нарікання на неякісну подачу тепла, але, швидше за все, йдеться про внутрішньобудинкові мережі. Ми просили підписати у «М. Ж. К.» конкретну дату подачі теплоносія, щоб люди не платили зайві гроші, але цього не зробили», - розповіла директор ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна.

Директор «М.Ж.К.» Валерій Ковалюк повідомив, що до 30 жовтня у будинку не було тепла через відсутність перепаду тиску.

«Я б не сказав, що там немає перепадів. Котельня на Карбишева працює по системі гарячого водопостачання. Параментри дотримуються і по тиску, і по температурі, бо якби ні, то скаржилися б й інші лучани з 12 житлових будинків, садочка», - заперечив головний інженер ДКП «Луцьктепло» Володимир Біньковський.

Депутат Андрій Козюра сказав, що кожне підприємство складає відповідні акти, але налагодити комунікації керівники не можуть, а тому й у будинку на Кравчука, 4 досі немає тепла:

«У когось образи, хтось когось тупим називає, у когось немає сантехніків. «Луцьктепло» і «М.Ж.К.», для чого це мені в телефон говорити? Чому люди від цього мають страждати».

Заступник міського голови Григорій Недопад запропонував, аби «М.Ж.К.» та «Луцьктепло» провели перевірки у кожній квартирі, аби вирішити питання. Окрім того, «Луцьктепло» зобов’язали здійснити перерахунок у будинках, де вчасно не почався опалювальний сезон.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Йдемо в Европу,а там такого "бардаку" нема,є тепло платиш,нема неплатиш,хтось не виконує зобовязань-звільнили,або інший постачальник.
Відповісти
На січовій 1 теж нема тепла ще й сьогодні,бо Луцьк тепло затупило переважаючим труби .
Відповісти
Дайте людям можливість зробити автономне опалення.
Відповісти
Це таке тепло як ковбаса, масло, пенсії, університет, уряд, президент - це одні назви фейкові за котрими нічого не має.
Відповісти
в шию треба гнати диреХторку Луцьктепла Малютіну. Ще ніколи не було такого бардаку з початком опалювального сезону, як за часів її керування.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні