На Рокитнівському скляному заводі показали, як народжується ексклюзивна пляшка*

0
-10
На Рокитнівському скляному заводі показали, як народжується ексклюзивна пляшка*
Рокитнівський скляний завод (РСЗ) – підприємство, засноване ще у 1898 році. Протягом всього періоду своєї діяльності воно було та залишається одним із провідних виробників склотари не лише в Україні.

Завод спеціалізується на виробництві ексклюзивної склотари, яку потребує сучасний споживач. Продукція відповідає європейським стандартам якості і здатна задовольнити найвибагливіші смаки.Тепер їм виповнилось 119 років. І вони стрімко йдуть вгору, пише Lampa.

«За останні 10 місяців продали стільки ж продукції, скільки було продано за весь 2016 рік. Це справді високий показник. На заводі плануються зміни. РСЗ вже зробило крок на збільшення своїх потужностей. Рокитнівський завод займає 25% ринку кольорової пляшки в Україні. Збільшились продажі й на Європу. Найактивнішим замовником серед іноземних країн – Німеччина, на рівні з нею сьогодні стоїть вже й Польща», – ділиться досягненнями комерційний директор РСЗ Ігор Карунас.




Завод продовжує традиції ГК Континіум та має команду однодумців-професіоналів. Генеральний директор РСЗ Леонід Паробочий пишається тим, що усі працюють разом та злагоджено. «Один в полі ніколи не буде воїном», – додає керівник. В рамках заходів, проведених в честь 119-ї річниці Рокитнівського склозаводу, для гостей організували екскурсію.

Ззовні склозавод нічим особливим не вирізняється: здавалося б, звичайний будинок, та дізнаючись більше, починаєш бачити в ньому душу. Чистий просторий двір, обставлений величезними упаковками пляшок, що ведуть, власне, до самого заводу.

Перший поверх: почали оглядати кінцеві кроки. Хто з вас тримав в руках теплу пляшку, прямо з виробництва? Красиво виблискує на світлі, запалює маленький вогник в душі. Аякже, люди вміють творити! Виробництво – це теж мистецтво.




Робота на заводі – злагоджена, постійно працює команда. Видно, що працівники люблять свою роботу. Не менше любові віддають роботі й керівники: на екскурсії Ігор Карунас назвав другий поверх заводу його «серцем». І справді, тут твориться магія: із гарячого скла, краплинка за краплинкою, постають розжарені фігури пляшок.Рухаючись по безперервній доріжці, вироби охолоджуються, потім – сортуються. На заводі є механічна перевірка: недосконалі пляшки відкидає спеціальна машина. На деяких зонах замість машин сидять люди, а це означає, що виробництво випускає лише ідеальні пляшки, без браку.

Після розповідей про завод Леонід Васильович показав форму, у якій формують пляшку. Ціна такої дивовижної капсули - близько 40 тисяч євро і виготовляється вона під індивідуальне замовлення того чи іншого напою.

Скільки сил потрібно докласти, щоб створити маленьку пляшку! Вона народжується, немов дитина, і теж має своє призначення у світі. Викидаючи її, ми не лише забруднюємо навколишнє середовище, а ще й знищуємо частинку мистецтва.

Як багато може людина! І потрібно це цінувати.Перед тим як викидати пляшку, подумай: який шлях вона проходить, як створюється і скільки вартує любові та поваги до праці.

















Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні