--> Будівництво висотки у центрі Луцька узаконили | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Будівництво висотки у центрі Луцька узаконили

2
1
Будівництво висотки у центрі Луцька узаконили
Луцькі депутати поновили договір оренди землі, на якій зводять житловий комплекс «Luceoria».

Про це стало відомо 25 жовтня під час сесії Луцької міської ради.

Депутати вирішили поновити договір оренди землі ТОВ «Буд-Трейд», яке будує багатоповерховий житловий будинок з торгово-офісними приміщеннями на проспекті Волі, 44а. Йдеться про другу секцію житлового комплексу «Luceoria», що у центрі Луцька.

Депутати вирішили продовжити термін дії договору на п’ять років.
Зауважимо, низка обранців була проти цього, адже більше, ніж півроку забудовник працював без дозволів – попередній договір оренди закінчився 19 березня 2017 року.

«Вірити такому забудовнику – себе не поважати. Це не просто дрібне порушення, а низка порушень. Забудовник, нехтуючи тим, що у нього немає договору землі, будує. При чому найактивніше будівництво триває цього року», - наголосив Павло Данильчук.

Він запропонував зняти цей проект рішення з розгляду і продовжити перемовини з забудовником, а також зобов’язати його заплатити штраф і віддати 8% квартир у міську комунальну власність.

За передачу квартир виступив й депутат Андрій Козюра. Однак він зауважив, що нині змусити власника розібрати будівлю неможна, тож варто поновити договір оренди землі.

«Я пропоную підставити недобросовісному забудовнику соломину і дати в оренду землю», - додав він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Саме через такі рішення і будують незаконно знаючи що ніхто оту "хату" розбирати небуде...але якби примусити кількох горе-забудовників розібрати самовільну забудову,то інші ще подумали б починаючи будувати без дозволів
Відповісти
Це незаконне будівництво ведеться вже не перший рік. Мешканці сусідніх будинків давно скаржаться, що пошушуються елементарні норми міської забудови, права мешканців, створюються для них жахливі умови проживання. Але міська рада розводить руками зі словами: "Ну не зносити вже побудованею" своєю бездіяльністю і продовженнями термінів аренди тільки сприяє поширенню таких незаконних будівництв.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні