«Луцьктепло» може втратити кредит на 10 мільйонів євро

0
3
«Луцьктепло» може втратити кредит на 10 мільйонів євро
«Луцьктепло» може припинити реалізацію проекту реконструкції системи теплопостачання, на який Європейський банк реконструкції та розвитку виділив 10 мільйонів євро.

Про це стало відомо 25 жовтня під час сесії Луцької міської ради.

Як відомо, ДКП «Луцьктепло» реалізує проект модернізації централізованої системи теплопостачання. В рамках цього проекту Європейський банк реконструкції та розвитку пообіцяв надати Луцьку десять мільйонів євро у кредит та чотири мільйони – в якості гранту.

Проект передбачає облаштування індивідуальних теплових пунктів у 200 луцьких багатоповерхівках, встановлення котла, який працює на альтернативному паливі, заміну застарілих котлів, ліквідацію підвальних котелень тощо.

Директор ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна розповіла, що наразі реалізація проекту під загрозою, адже рахунки підприємства заблоковані.

«Наразі виконано робіт майже на 800 тисяч євро, але ми не можемо заплатити цих сум, бо наші рахунки заблоковані. Також до нормалізації ситуацій ми не можемо проводити нові тендери», - пояснила посадовиця.

«На жаль, є ризик втратити проект», - додала вона.

«Маємо надію на те, що Верховна Рада прийме закон, який забороняє накладати арешт на рахунки підприємств, які мають кредити. Але ситуація неоднозначна – ризик втрати є», - резюмувала Валентина Малютіна.

Депутати Луцькради вирішили звернутись до обласної та Верховної Рад, Прем’єр-міністра України з проханням розблокувати рахунки підприємства.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні