Як у Луцьку відзначили День військового капелана

0
-3
Як у Луцьку відзначили День військового капелана
У Луцьку відзначили День покровителя військових капеланів Святого Мартина Турського.

У кафедральному соборі Святої Трійці відбулася молебень за усіх священнослужителів, які допомагають військовим на Сході країни.

«Ми помолилися і подякували Богу за те, що він дав нам можливість у ці нелегкі часи разом з українським народом і військом стояти на передовій боротьби за наше майбутнє. Кожен з нас готовий разом з українськими воїнами стати, боронячи наш рідний край. Надіємось, що наша молитва і підтримка допоможе найближчим часом отримати мир, але лише після перемоги», - зазначив отець Михайло Бучак.

Він подякував священикам, які обрали місію служити на передовій, митрополиту Михаїлу, котрий всіляко підтримує душпастирів, а також їх близьким за те, що зрозуміли вибір священнослужителів.

«У єдності – сила народу і сила капеланського руху», - наголосив Михайло Бучак.

Привітали капеланів і волинські нацгвардійці, котрі вручили їм подяку за плідну співпрацю, душпастирську опіку, активну громадську позицію, участь у військово-патріотичному та духовному вихованні молоді.

Опісля військові капелани вирушили до стели Героям Небесної Сотні та АТО, що на Театральному майдані міста, де помолилися за загиблих.

«На подвигу наших земляків виховується нове покоління молоді, які не знають рабства, які хочуть жити у незалежній Україні. Цей шлях здобуття незалежності триває 25 років, він тернистий. Незалежно від того, розмовляємо ми російською чи українською, ми служимо Богу і Україні. перемога буде за нами», - наголосив отець Володимир Присяжнюк.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні