Найстаріший футбольний клуб у світі відсвяткував 160-річчя

0
3
Найстаріший футбольний клуб у світі відсвяткував 160-річчя
24 жовтня 1857 року в англійському місті Шеффілд утворився однойменний футбольний клуб - "Шеффілд". Зараз він офіційно визнаний ФІФА найстарішим серед усіх діючих команд у світі, - повідомляє УНІАН.

Зазначимо, що засновники першого футбольного клубу були авторами перших футбольних правил, які увійшли в історію як "Шеффілдські правила" і лягли в основу сучасних Правил футболу.

За 160-річну історію головним спортивним досягненням команди став аматорський Кубок Англії, який "Шеффілд" виграв у 1904 році.

У 2004 році ФІФА нагородила "Шеффілд" унікальним орденом "За заслуги", яким окрім них може похвалитися лише один клуб - мадридський "Реал".

Зараз "Шеффілд" виступає у 8-му за рахунком дивізіоні Англії - в одній з підгруп сьогоднішній ювіляр бореться за виживання, посідаючи 20-е місце з 22-х.

При цьому "Шеффілд" отримує на свою адресу сотні привітань.

У твіттері вони об'єднані під загальним тегом #HappyBirthdayFootball.

До привітань приєдналися такі імениті і відомі клуби, як "Боруссія" Д, "Манчестер Сіті", "Монако", "Евертон", "Гамбург", "Севілья", "Валенсія", "Астон Вілла", "Герта" та інші.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні