--> Луцьку синагогу здають в оренду спорткомлексу ще з радянських часів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Луцьку синагогу здають в оренду спорткомлексу ще з радянських часів

3
-6
Луцьку синагогу здають в оренду спорткомлексу ще з радянських часів
Велику синагогу, розташовану на вулиці Данила Галицького, 33 у Луцьку, вже понад 30 років використовує спортивний комплекс «Динамо».

Про це виданню «Волинь24» повідомили представники Волинської ОДА у відповіді на «публічний» запит.

В ОДА зауважили, що приміщення Великої синагоги, яке є державною власністю, знаходиться у фактичному використанні ФСТ «Динамо» України та ОДЮСШ «Юний динамівець».

«Згідно з охоронно-орендним договором від 25 листопада 1985 року приміщення використовувалося спортивним комплексом «Динамо» (термін оренди – з 1 січня 1985 року до моменту розірвання договору)», – повідомляють в обледержадміністрації.

Крім того, в ОДА заявили, що впродовж останніх п’яти років не виділяли коштів на проведення будь-яких робіт в цьому приміщенні.

До слова, Рівненський апеляційний суд на початку жовтня зобов’язав орендарів – ФСТ «Динамо» та «Інтер-Атлетику»звільнити приміщення синагоги та повернути пам’ятку архітектури Державному історико-культурному заповіднику.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"В ОДА зауважили, що приміщення Великої синагоги, яке є державною власністю, ". Навіщо державі цей головний біль, поверніть її іудеям.
Відповісти
Питання,чи потрібна вона іудеям,зараз нове побудувати дешевше аніж старе відреставрувати...
Відповісти
Палинця.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні