--> На Волині у деяких школах вчаться один-два випускники, - Гунчик | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині у деяких школах вчаться один-два випускники, - Гунчик

2
2
На Волині у деяких школах вчаться один-два випускники, - Гунчик
На Волині є школи, де у випускних класах вчаться лише один чи два учні.

Про це стало відомо у понеділок, 23 жовтня, під час оперативної наради в ОДА.

«На сьогодні ми маємо незаповнені освітні заклади і внаслідок цього навантаження на одного учня значно перевищує середньообласне. Це відноситься не лише до малочисельних шкіл. Є школи і в райцентрах, сільських і селищних радах, де при плановій можливості навчання 250-300 учнів у школах є по 90-190 учнів. Загальна наповненість класів на Волині складає 11 учнів», - розповів голова ОДА Володимир Гунчик.

Він наголосив, що потрібно далі проводити роботу з оптимізації навчальних закладів. Окрім того, на зарплату освітянам бракне субвенції з держбюджету.

«У багатьох районах продовжується боротьба, щоб лишити малочисельні школи по 5-9 учнів. У нас є школи, де у випускних класах вчаться один-два учні. Маємо величезне навантаження на освіту в частині індивідуального навчання. Фактично – це спотворення системи освіти, за виключенням тих закладів, де дітки мають вади», - підсумував Володимир Гунчик.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Получати по 7 тисяч і вчити одного учня.Клас-це просто абсурд.Давно пора ці вс ішколи об"єднати.Нічого ми виросли та ходили до школи по 5-10 км.А селюки зараз багаті, в усіх машини.Держать по 50 кабанів і різної птиці. На роботу ходить не хочу, а нащо - в них дома робота.Податків не платять,а пенсія така ж сама,як у нас,що ми пашемо на заводах.Субсидії получають, що малозабезпечені.А в них десятки тисяч доходів.Хто це перевіряє.А,що кае ми дурні ходити на роботу та ще й платити по тисячі податків.О ні-це не для нас.Хай дурні пашуть на них.
Відповісти
Ти спочатку попробуй пожити в селі, вигодуй тих 50 кабанів і ту птицю і тоді шось говори.
Хотів би я побачити чи на довго тебе хватило б. Може на тиждень, а може і того не витримав. Ви міщани менше заздріть селянам, а якшо думаєте, що в селі так добре, то ласкаво просимо. На Волині сіл і землі ще хватає, переїзжайте і попробуйте як то легко на хліб в селі заробляти!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні