--> «Це – музей», – Гунчик про Іваничівську лікарню | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Це – музей», – Гунчик про Іваничівську лікарню

3
0
«Це – музей», – Гунчик про Іваничівську лікарню
Волиняни не хочуть лікуватися в Іваничівській центральній районній лікарні. Натомість їдуть за медпослугами у Нововолинськ.

Про це стало відомо у понеділок, 23 жовтня, під час оперативної наради в ОДА.

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик повідомив, що нині медикам Іваничівської центральної районної лікарні боргують 6 мільйонів гривень.

«Цікавий момент: 1,4 млн грн медичної субвенції були перерозподілені місцевими громадами на Нововолинську міську лікарню. Це кошти, які відійшли від Іваничівської лікарні. Це означає, що люди з громад Іваничівського району поїхали лікуватися у Нововолинськ. Якщо в такій лікарні не надаються відповідні послуги і туди не йде хворий, то перспективи – туманні», - наголосив Гунчик.

Він повідомив, що Іваничівська центральна районна лікарня – останній з медзакладів, які ввели в експлуатацію після ремонту чи будівництва, однак нині він нагадує музей:

«Критикують мене чи ні, але в більшості випадків – це музей з пустими кабінетами, відсутністю персоналу. Нам треба думати, що робити з таким величезним медкомплексом. Ще трохи, і всі пацієнти з Іваничівського району будуть у Нововолинську».

Володимир Гунчик закликав подумати про перспективу роботи лікарні.

«Як медичний заклад її ніхто ліквідовувати не буде. Всі мед заклади будуть збережені, але вони мають бути перепрофільовані, реорганізовані, об’єднанні. З новою медичною реформою при відсутності пацієнтів у цій лікарні не буде коштів для цього закладу», - додав він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
перепрофілюйте у пансіон для перестарілих людей- потреба в цьому велика і зайнятість населення підвищите
Відповісти
Вже давно пора зайнятися медперсоналом, а не робити з лікарні "музей"!!!
Відповісти
Кадри вирішують все ! Обладнання і приміщення лише допомогають надавати відповідну меддопомогу. Треба було підтримувати кадровий рівень коли в лікарні кожне відділення очолювали висококваліфіковані фахівці і працювало три кандидати медичних наук. Тоді з Нововолинська їздили лікуватись в Іваничі. Але за політичними "бурями" забули про головне - професіоналів своєї справи.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні