--> У селі на Волині батьки готові «скинутись» на нову школу | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У селі на Волині батьки готові «скинутись» на нову школу

0
-3
У селі на Волині батьки готові «скинутись» на нову школу
Батьки учнів школи у селі Стобихівка Камінь-Каширського району мають намір “скинутись” на новий навчальний заклад та навіть будувати його власними руками.

Про це пише Полісся.

Нагадаємо, 1 вересня цього року батьки не пустили дітей у школу. Причиною став аварійний стан приміщення школи, і те, що навіть у такому вигляді вона вже не вміщає всіх учнів.

Відділ освіти Камінь-Каширської РДА виконав свої зобов’язання перед батьківським колективом. Спеціалісти із ПП “Творча архітектурна майстерня Балан та Стельмащук” підготували проектно-кошторисну документацію, узгодили кошторис в цінах 2017 року.

Вартість будівництва школи зросла майже вдвічі. За оновленими підрахунками вона становить 83 мільйони гривень.

За словами батьків, вони планують піти на особистий прийом до Володимира Гунчика. Вони будуть просити його зробити все можливе, щоб проект школи внесли в перелік об’єктів, які фінансуватимуться з державного фонду регіонального розвитку.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Люди приїхали до мене з ультиматумом», - Гунчик про сільський протест

Аби пришвидшити початок робіт, селяни готові навіть самотужки зібрати перший мільйон.

Батьки очікують, що представники районної влади, керівництво відділу освіти виступлять із ними спільним фронтом і допоможуть переконати губернатора. Якщо позитивна відповідь не буде отримана, обіцяють знову їхати в Київ.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Батьки, які на Волині не пустили в школу дітей, поїхали до Міносвіти

"Зі свого боку виконуємо ті кроки, які й передбачали, незважаючи на жодні ультиматуми. Безперечно, нова школа у Стобихівці потрібна, але не такими методами. Наразі кошторис узгоджений і ми перейшли до проходження державної експертизи. Наступного тижня плануємо потрапити на прийом до голови обласної адміністрації Володимира Гунчика", – зазначає начальник відділу освіти Віктор Пась.

Він додав, що на даний час майже всі вимоги дотримані, залишилось лише пройти експертизу, а також відшукати кошти.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні