--> «Хамидло і далі грається з чужими життями», - волинський адвокат про наслідки харківської аварії | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Хамидло і далі грається з чужими життями», - волинський адвокат про наслідки харківської аварії

0
13
«Хамидло і далі грається з чужими життями», - волинський адвокат про наслідки харківської аварії
Волинський адвокат Василь Нагорний вважає, що харківська трагедія вплине на поведінку лише тих водіїв, які і досі їздили обережно.

Про наслідки аварії для України він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, ввечері 18 жовтня у центрі Харкова 20-річна студентка на позашляховику Lexus вилетіла на тротуар. На місці загинуло п'ятеро людей.

"Після харківської трагедії, (принаймні мені так здалось) той, хто їздив обережно - став їздити ще обережніше, а хамидло, як ганяло, підрізало, так і продовжує гратися зі своїм та чужим життя", - зауважив правозахисник.

З його слів, розслідування резонансних, на кшталт харківської чи олігарха Димінського та й місцевих, але не менш трагічних ДТП аж "смердить" трьома величезними проблемами.

Одна з них - відсутність слідчих-професіоналів, які могли б розслідувати такі справи.

«Стара гвардія» з методичками «часів сересер» - пішла, нова гвардія мало знає, мало вміє і не вчиться", - переконаний Василь Нагорний.

Друга проблема - відсутність реальної процесуальної незалежності слідчих від начальників НПУ (МВС), прокуратури, впливових чиновників та «франклінів», третя - відсутність високотехнологічної експертизи та незалежних експертів-професіоналів (за деяким виключенням).

"А за відсутності незалежної судової системи, яка могла б хоч трохи компенсовувати ці три проблеми - це катастрофа для країни (і не тільки в справах ДТП)", - наголосив адвокат.

"Тому, не стріляйте в піаніста, бо він 1) грає, як вміє 2) він грає, те що йому за гроші замовляє клієнт або вказує власник ресторану 3) він грає так, як йому дозволяє старе, зламане, розстроїне піаніно", - резюмував він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
13

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні