--> У Луцьку - виставка картин, присвячених «зеленим беретам» | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку - виставка картин, присвячених «зеленим беретам»

1
-4
У Луцьку - виставка картин, присвячених «зеленим беретам»
У Луцьку відкрили виставку, присвячену прикордонникам, які служили в зоні АТО.

Відкриття відбулось У п'ятницю, 20 жовтня, в облмуздрамтеатрі, - пише Волинська правда.

Захід відбувся з нагоди 25-річчя від створення Луцького прикордонного загону.

Художниця Беата Куркуль – полька за національністю. Утім вона народилася та жила у Литві. Наразі ж жінка вже декілька років проживає в Україні, оскільки вийшла заміж за українця.

Усього литовська художниця привезла до Луцька майже чверть сотні картин на прикордонну тематику. Одна із картин присвячена саме Луцькому прикордонному загону. Її Беата Куркуль урочисто подарувала луцьким охоронцям державних рубежів під час урочистостей з нагоди 25-ої річниці створення загону.

«Починалося все як реакція на війну, яка сколихнула Україну, і бажання просто «потролити» тоді ще російських друзів у соцмережах. Але згодом мій чоловік почав волонтерити і допомагати прикордонникам. Тому роботи стали своєрідною підтримкою для них. Людям це сподобалося. Прикордонники почали вже і самі надсилати фото, пропонувати ідеї картин», – розповіла авторка художніх робіт про «зелених беретів».

Жінка почала створювати картини за допомогою комп’ютерної графіки у режимі 2D. У своїй роботі використовує графічний планшет, електронне перо та низку різних програм.

На сьогодні у «прикордонній» колекції Беати Куркуль приблизно 70 повноколірних робіт, ще майже півтисячі – замальовок. Кожна ж з картин, за словами Беати Куркуль, має свою історію та свої прототипи.

Фото видання ВолиньPost.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Кіч вищого сорту. Як і уся наша влада
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні