--> Декан волинського вишу святкує своє 50-річчя | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Декан волинського вишу святкує своє 50-річчя

4
26
Декан волинського вишу святкує своє 50-річчя
Сьогодні, 21 жовтня 2017 року святкує своє 50-річчя декан факультету історії, політології та національної безпеки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, професор, доктор історичних наук – Шваб Анатолій Георгійович.

Анатолій Георгійович Шваб народився 21 жовтня 1967 р. у смт. Лугини Житомирської області в родині вчителів. Після закінчення Кремнянської середньої школи у 1984 р. вступив на історичний факультет Луцького державного педагогічного інституту імені Лесі Українки, який з відзнакою закінчив у 1991 р.

Під час навчання з 1986 по 1988 призивався на військову службу. В 1990 році, будучи студентом був активним учасником Студентської революції на граніті.
У 1992 – 1995 рр. Анатолій Шваб навчався в аспірантурі Луцького державного педагогічного інституту імені Лесі Українки, після закінчення якої у червні 1996 р. захистив кандидатську дисертацію на тему: „Еміграція з Волині 1921 – 1939 рр.” у Чернівецькому державному університеті імені Юрія Федьковича і здобув науковий ступінь кандидата історичних наук зі спеціальності 07.00.01 – історія України.

Після закінчення аспірантури з 1995 р. продовжив працювати на посаді старшого викладача кафедри історії України; з 1997 р. обраний на посаду доцента. Із 2000 по 2005 рр. виконував обов’язки заступника декана, у вересні 2005 р. обраний на посаду декана тоді ще історичного факультету.



Упродовж довгих років Анатолій Шваб віддає всі свої сили та здібності заради процвітання й розвитку факультету та Лесиного вишу. Під його вимогливим і турботливим керівництвом відбулося становлення й розвиток факультету, зокрема, було відкрито окрім спеціальностей «Історії» та «Політології», такі нові спеціальності як «Документознавство та інформаційна діяльність», «Музейна справа та охорона пам’яток історії і культури», «Кібербезпека» та «Державна служба», «Державне управління».

У червні 2015 р. Анатолій Шваб захистив докторську дисертацію на тему: „Еміграційна політика Польщі (1918–1939)” у Чернівецькому державному університеті імені Юрія Федьковича за спеціальністю 07.00.02 - всесвітня історія. В лютому 2016 р. обраний на посаду професора кафедри нової та новітньої історії України.

Анатолій Шваб є головою спеціалізованої ради по захисту дисертацій на здобуття наукового ступеня кандидата історичних наук за спеціальностями: 07.00.01 – історія України, 26.00.05 – музеєзнавство. Пам’яткознавство.

В Ювілейний День народження, колектив викладачів, студентів, працівників та випускників факультету історії, політології та національної безпеки шле щирі та сердечні вітання нашому Вельмишановному декану. Від усієї душі бажаємо аби доля була щедрою і прихильною, несла многії літа в здоров’ї, у здійсненні всіх мрій та сподівань!

З повагою
колектив викладачів та студентів
факультету історії, політології та національної безпеки
СНУ імені Лесі Українки
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
26

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
З святом кращого декана!!!!
Відповісти
Прийміть вітання.
Відповісти
О цього б на посаду ректора. Замісить того фарбованого педерасто-бізнесмена. Був би толк.
Відповісти
Вітаємо з днем народження Толік, як летять роки, ще недавно були і ми студентами. Твої одногрупники.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні