--> На Волині відбувся чемпіонат бригад екстреної медичної допомоги | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині відбувся чемпіонат бригад екстреної медичної допомоги

0
1
На Волині відбувся чемпіонат бригад екстреної медичної допомоги
На Волині закінчився Чемпіонат бригад екстреної медичної допомоги «Волинські медичні ралі - 2017».

В змаганнях брали участь 22 команди ЕМД. Прибувши у визначене місце учасники змагань отримували умовний «виклик»-легенду, і вже безпосередньо на місці «події», дізнавались конкретні обставини.

За визначений час (10 хв) бригада ЕМД повинна була визначити точну кількість постраждалих, характер травм, надати невідкладну допомогу, стабілізувати стан потерпілих. За діями медиків уважно спостерігали вимогливі судді – професійні лікарі. Вони фіксували кожну дію, маніпуляцію, злагодженість та оперативність в роботі бригади ЕМД.

Окремі змодельовані ситуації мали певні ускладнення, про які учасники змагань, навіть, не підозрювали. Та бригади спрацювали досить професійно. Адже подібні сценарії відпрацьовуються не тільки на змаганнях, а й на систематичних навчаннях. Це, насправді, допомагає їм працювати і надавати допомогу якісніше. Окремі конкурсні завдання проводились на високотехнологічних манекенах, завдяки чому досягався високий реалізм симульованої ситуації.

ВОЦЕМДМК висловлює щиру вдячність за сприяння в організації та проведенні змагань директору Центру екстреної медичної допомоги Морозу Євгену Денисовичу та особливо слід відзначити високий професіоналізм фахівця закладу Кузьмінського Івана Володимировича.

Також щира вдячність студентам Луцького базового медичного училища за те, що вони активно, дуже реалістично і точно симулювали постраждалих при масових випадках та дорожньо-транспортних пригодах, тобто виконували роль постраждалих.

За результатами змагань, перше місце серед фельдшерських бригад виборола команда Ратнівського відділення ЕМД, друге місце - Любешівське відділення ЕМД і третє місце отримала команда Луцького міського відділення №2.

Перше місце серед лікарських бригад зайняла команда Ківерцівського відділення ЕМД, друге - команда Луцького міського відділення № 2 і третє команда Маневицького відділення ЕМД.

Також слід відзначити переможців у конкурсних завданнях:

- за зайняте І місце у конкурсному завданні «Всезнайко» у нагороджено Маневицьке віділення ЕМД

- за зайняте І місце у конкурсному завданні «Несподіване завершення» нагороджено Ратнівське відділення ЕМД.

- за зайняте І місце у конкурсному завданні «Серце не накажеш» нагороджено Луцьке відділення №2.

- за зайняте І місце у конкурсному завданні «Поворот не туди» нагороджено Ратнівське відділення ЕМД.

- за зайняте І місце у конкурсному завданні «Поворот не туди» нагороджено Луцьке міське відділення №1.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні