--> Луцькі прикордонники відсвяткували ювілей | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Луцькі прикордонники відсвяткували ювілей

0
4
Луцькі прикордонники відсвяткували ювілей
На Волині відсвяткували 25 річницю з дня створення Луцького прикордонного загону.

Урочистості до 25 річниці пройшли у п’ятницю, 20-го жовтня, - пише ВІП.

У цей день 1992 року було створено Луцький прикордонний загін, який наразі охороняє кордони нашої держави.

«Луцький загін сьогодні не стоїть осторонь ситуації, яка відбувається в АТО. Наразі понад 800 військовослужбовців загону виконують завдання в зоні антитерористичної операції. А двоє військовослужбовців Сергій Киричук та Сергій Голюк віддали найдорожче – своє життя», - розповів начальник Луцького прикордонного загону, полковник Микола Скарвінко.

Також з нагоди свята прикордонників привітав й голова Волинської ОДА Володимир Гунчик.

«Це були 25 буремних років становлення загону. Прикордонник пройшли через всю серйозність становлення. Кордон України ще не був визначений, не пройшло його офіційне становлення, але прикордонники стали на службу. Їм потрібно було захищати нашу країну в межах її кордонів, постійно стикаючись з проблемами, які виникали в процесі. Треба було пройти етап узгодження складних відносин з нашими сусідами. Всі ці перші кроки, серйозні кроки, пройшла прикордонна служба України, і в її складі Луцький прикордонний загін. І українські, і волинські прикордонники з честю виконують свій обов’язок – охороняють кордон, борються з агресором, охороняють кожен клаптик української землі, безпосередньо приймаючи участь у бойових діях, потрапляючи під обстріли ворогів», - зазначив Володимир Гунчик.

Після цього прикордонники Луцького загону отримали нагороди. Відзнаку Президента України за участь в АТО всього отримали 25 прикордонників.

Також вищу єпархіальну нагороду за жертовність отримали начальник Луцького прикордонного загону, полковник Микола Скарвінко та перший командир Луцького загону прикордонного контролю, а нині голова ветеранської організації прикордонників Волинської області генерал-лейтенант у відставці Аркадій Яворський.

Окрім цього, представники духовенства вручили загону військову хоругву. Варто відзначити, що Луцький загін єдиний серед прикордонних загонів України, який її отримав. На хоругві, окрім символіки прикордонної служби, зображено ще й Святителя Миколая - покровителя міста Луцька.

До слова, раніше саме такий атрибут зі зображенням святих був у козацького війська. Хоругва постійно супроводжувала козаків у військових походах, її попереду війська ніс хорунжий. Козаки вірили, що саме такий атрибут охороняє їх від небезпеки.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні