--> Які фото волинян могли б «лайкати» в Instagram 100 років тому | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Які фото волинян могли б «лайкати» в Instagram 100 років тому

3
13
Які фото волинян могли б «лайкати» в Instagram 100 років тому
Давайте уявимо, що ми переглядаємо соціальні мережі мешканців Володимира-Волинського сто років тому?

Які б фото могли викладати тодішні волиняни, якими «look-ами» хизуватись, кого відмічати на своїх фото, якими досягненнями хвалитись перед друзями? Якщо важко собі щось подібне уявити, то запрошуємо вас до перегляду фото, зроблених володимир-волинськими фотографами після Першої світової війни і до 1922 року.

Як повідомляє відомий сайт фотографії elfolio вкінці ХІХ - на початку ХХ століття у Володимирі-Волинському було достатньої фотоательє, де місцеві могли зробити фото на пам’ять, найвідомішими були такі фотографи як міщанин Арон Гофман (1887 – 1891), вчитель Семенов «Фотографiя въ г. Владимирволынске» (1891), Сруль Буянер (1896 – 1913), А. Бергер «Zakład Fotograficzny» по вул. Шпитальній (1899-1918), «Iосько и Бергера, Фотографiя, г. В.-Волынске» (1897-1898), Марії Левін (1900-ті), Моіс Левін (1907-1920) та інші.

Городяни мали добрий вибір серед майстрів своєї справи і якби в них були «соцмережі» в ті часи, то обов’язково поділились цими фото з друзями. До речі, чи знали ви, що фахівці під словом «соцмережа» мали на увазі зовсім не те, що це означає в сучасному світі? Знавці вважають, що прототипом перших соціальних мереж, таких як facebook та instagram були виявляється фотографії-поштівки та звичайні листівки. Саме з їх допомогою можна було відправити повідомлення, чи за тисячі кілометрів фото, щоб хтось її «лайкнув», тільки не так швидко, як зараз, а за тиждень, два.. Наші предки вміли чекати…

Сьогодні звичайні паперові поштівки втратили майже свою популярність,
і є по суті раритетом, поступившись місцем інтернет-листуванню.

Тетяна ЯЦЕЧКО-БЛАЖЕНКО

Джерело фото: http://hrubieszow.archiwa.org

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
13

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бомбезні фото
Відповісти
Мій дідусь був заядлим колекціонером. Сьогодні в його колекції мається десь 300 фотографій ХІХ - ХХ століття. Нажаль, діда вже не має вживих, але його правнуки постійнно поповнюють колекцію, вдячні за це віоліті та багатьом небайдужим волинянам, котрі продають нам свої фото.
Відповісти
Я тоже там ретро-фото покупаю, выбор большой. Обожаю старые снимки
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні