--> Розповіли, що залишиться безплатним після медреформи | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Розповіли, що залишиться безплатним після медреформи

2
-2
Розповіли, що залишиться безплатним після медреформи
Екстрена медична допомога, термінова хірургія і лікування після екстреної допомоги залишаться безкоштовними для українців, заявила в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун в кулуарах парламенту.

Про це передає Дзеркало тижня.

“Вся екстрена медична допомога і хірургія або лікування після екстреної допомоги будуть оплачуватися державою… Будуть безкоштовними і після 2020 року для пацієнта такі види медичної допомоги: екстрена медична допомога, паліативна допомога, лікування дітей до 16 років, пологи і медреабілітація”, – сказала вона.


Супрун також нагадала, що в 2018-2019 роках друга і третя ланки медичної допомоги залишаться безкоштовними для пацієнта, і система в зазначений період змінюватися не буде. А з 2020 року держава буде оплачувати таку допомогу через субвенцію.

“Вже в наступному році будуть оприлюднені тарифи для лікарів першої ланки – педіатрів, сімейних лікарів та лікарів загальної практики. На другій і третій ланках це почнеться з 2020 року. Але формулу, за якою будуть розраховуватися тарифи, я сподіваюся, ми зможемо оприлюднити до кінця поточного місяця”, – розповіла в.о. міністра.

Крім того, вона нагадала про пілотний проект, який реалізують наступного року: “На 2018 рік ми заклали пілотний проект – 112 млн гривень на оплату трансплантології нирок тут, в Україні, а не за кордоном”.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
З такими розцінками на медичні послуги варто додати у перелік безкоштовних ще евтаназію...
Відповісти
нізащо, хочеш вмерти? ПЛАТИ. це суттево наповнить бюджет і дозволить підняти зарплати решті
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні