--> Уляна Супрун розповіла, що буде після медреформи | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Уляна Супрун розповіла, що буде після медреформи

1
4
Уляна Супрун розповіла, що буде після медреформи
Виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла про зміни, які чекають на українців після медичної реформи.

Про це пише Газета.УА.

"Одна з великих змін – це співоплата за медичні послуги. Депутати її відкинули. Оплата буде 100% покрита, або взагалі не будуть оплачені. Є витрати, які не покриватимуться. Наприклад, естетична медицина, або стоматологія, які не є невідкладними. Кожного року ми будемо визначати, які послуги будуть безкоштовними. Ми маємо також додаткові програми, які допомагають покрити ті витрати, є державні закупівлі ліків та програма "Доступні ліки", маємо специфічні програми", - розповіла вона.

Вона додала, що Національна служба здоров'я буде розпорядником коштів і вони будуть напряму виплачувати лікарям або лікарням. За ті послуги, які були надані пацієнтам. Тобто, буде рахунок, який буде йти в службу здоров'я, і потім кошти напряму будуть йти від казначейства до лікарні.

"Ми створимо такі умови, що лікарям буде невигідно просити в пацієнтів гроші. Але якщо будуть порушення то пацієнти зможуть звернутись до Національної служби здоров'я і надати скаргу на лікаря, або на лікарню і після цього будуть проводитись перевірки. І якщо будуть виявлені порушення, то служба зможе розірвати контракт з лікарем і лікарнею", - розповіла Супрун.

Також вона додала, що зараз 97% українців оплачують свої медичні послуги, держава покриває тільки 3%. Після реформи покриватимуться 90% того, що потребує пацієнт. Кошти будуть більш ефективно використовуватись, вони не будуть йти через чиновників.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що це чудо, вибачте, творить? Вона хоть має найменше уявлення, чим живуть українці?!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні