--> Розгін поліції, сльозогінний газ - події другого дня київських мітингарів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Розгін поліції, сльозогінний газ - події другого дня київських мітингарів

2
3
Розгін поліції, сльозогінний газ - події другого дня київських мітингарів
Біля Верховної ради в середу відбулася спроба штурму наметового містечка протестувальників, під час якої силовики застосували газ, повідомляє Захід.НЕТ із посиланням на «Громадське ТБ».

Інцидент стався біля наметів на розі вулиці Шовковичної і Грушевського. Правоохоронці почали розбирати барикади, але протестувальники не дозволили їм цього зробити, в результаті чого і почалися сутички.

Як повідомив Укрінформ, народний депутат від «Самопомочі» Єгор Соболєв розповів, що силовики почали штурм без попередження.

«Без попередження почали застосовувати кгаз і бити по ногах: мене, хлопців били. Ми відбились», – сказав він.



Як повідомило видання LB.ua, поліція затримала деяких учасників бійки. Їх помістили в автозак і мають намір відвезти до відділку поліції. Мітингувальники кричать гасла.

Згодом керівник Департаменту комунікацій Національної поліції Ярослав Тракало в коментарі УНН повідомив про затримання 11 протестувальників.

«Унаслідок події під ВР затримано 11 осіб, активних учасників», – сказав Тракало.

Крім того, поліцейські відібрали в учасників мітингу кілька щитів. Напередодні через них поліція відкрила кримінальне провадження, їх викрадення розцінили як крадіжку майна працівників Національної гвардії.


Нагадаємо, учасники мітингу під Радою, який почався у вівторок, 17 жовтня, висунули три основні вимоги: зміна системи виборів в Україні, зокрема перехід до пропорційної системи з відкритими списками, створення антикорупційного суду, обмеження депутатської недоторканності.

Депутати домовилися, що в четвер, 19 жовтня, розглянуть дві з трьох вимог, за якими готові законопроекти. Законопроект про створення антикорупційного суду, який би задовольняв усі сторони, ще не написаний.
Теги: мітинг, київ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Порошенко йде кроками Януковича, навести порядок треба, розігнати й посадити, де повага до законів, Президента, Держави, російські ЗМІ сьогодні цілий день хлопають в ладоні, мовляв-бардак, анархія, і в цьому плані з ними погоджуюсь, Україна не витримає третього майдану, Гарант має невідкладно прийняти найжорсткіші міри
Відповісти
Подібні подіі вже були,які привели до майдану...якщо теперішня влада не прислухається до народу,то піде за яником...!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні