--> У найбільшому виші Волині святкували Хеловін по-українськи. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У найбільшому виші Волині святкували Хеловін по-українськи. ФОТО

0
4
У найбільшому виші  Волині святкували Хеловін по-українськи. ФОТО
Студенти Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки організували свято гарбуза.

Провели захід у середу, 18 жовтня у стінах факультету філології та журналістики, - пише ВІП.

Ініціатива проведення заходу належить кураторам коворкінгу Ганні Жуковій та Тетяні Бокотюк.

«Наш український гарбуз нічим не гірший, а навпаки, ця легендарна вогняно-оранжевого кольору городина є символом осені, має барву осінніх листків та є дуже корисною. Організувавши свято, студенти факультету філології та журналістики довели, що з гарбузів можна зробити неабиякої краси вироби, креативні, які викликають зачарування», - розповідає одна із організаторів Тетяна.

Так, у коворкінгу, який розташований на другому поверсі луцького вишу, спорудили колоритну фотозону із осінніми декораціями. Варто відзначити, що до заходу долучилися усі студенти ФФтаЖу. Деякі групи вирізнилися оригінальністю, бо серед композицій важко було не помітити розфарбовані гарбузи, на яких студенти написали поезію. Не менш вражаючими були гарбузи, створені із винних корків, декоровані квітами, листям тощо.

Поруч із фотозоною - стіл зі смаколиками, приготованими студентами власноруч. Тут вареники, гарбузова каша, печиво, кекси, капуста, тістечка і навіть вінегрет. Втім, як розповіли учасники свята, найбільш ініціативними у проведенні заходу були саме першокурсники.

Один із організаторів події, Владислав Корнелюк розповідає, що найбільше студентам та викладачам смакують вареники із картоплею та маковик від декана факультету. За словами Владислава, випічку із маком декан факультету філології та журналістики Юрій Громик приніс із власної ініціативи. Тому, недовго думаючи, організатори так його і назвали – «маковик від декана».

До слова, свято гарбуза організували на противагу американському Хеловіну, а проведення ярмарки солодощів у СНУ є невід'ємною традицією вишу. За кошти, зібрані під час продажу смаколиків, організатори гарбузового свята планують придбати декорації та нові пледи для коворкінгу.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні