У Луцьку безкоштовно переобладнують автомобілі для людей на візку

0
7
У Луцьку безкоштовно переобладнують автомобілі для людей на візку
У Луцьку безкоштовно з підручних засобів переобладнують автомобілі для людей на візку.

Про це повідомляє Громадське радіо.

Голова автоклубу “Поршень Волині” Михайло Новосад розповідає, що в приміщенні автомайстерні ремонтуються автомобілі людей, які мають інвалідність, також тут встановлюється ручне управління на звичайні автомобілі.

Автомайстерня в Луцьку була заснована три роки тому та існує в боксах, які виділила міська рада, як комунальне приміщення, за символічну плату в 1 гривню. По своїй суті – це соціальне підприємство, прибуток від якого спрямовується на діяльність громадської організації.

Михайло Новосад описує пристосування, яке може виготовлятися з підручних засобів, наприклад з амортизаторів:

“Це така штука, він як поршень, він наче грає та може складатися і розкладатися. Там дуже простий принцип “Вперед тормозиш, назад – вижимаєш газ”.

Крім Луцька, подібні майстерні існують тільки у Києві та Миколаєві. За словами Михайла Новосада, поставити ручне управління на будь-якій станції технічного обслуговування неможливо, адже на це потрібен окремий сертифікат.

Ручне керування у луцькому автоклубі виходить задармо, не рахуючи самої роботи, бо виготовляється з амортизаторів. В Європі ж, така установка на машину людини з інвалідністю, може коштувати, за словами голови автоклуба, від 600 Євро.

Громадським транспортом Михайло не користується, говорить що навіть спеціально-обладнані автобуси у Луцьку дуже незручні.

Сам Михайло використовує свій особливий засіб для пересування, своєрідний велосипед, колеса якого крутяться фактично руками.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні